Machu Picchu a fost închis pe termen nelimitat. Peste 400 de turiști au fost evacuați

Machu Picchu a fost închis pe termen nelimitat. Peste 400 de turiști au fost evacuați
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2023

În contextul unor proteste violente în Peru, cu zeci de morți, situl istoric de la Machu Picchu a fost închis pentru turiști.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Peru a închis celebrul său sit turistic Machu Picchu pe termen nelimitat din cauza manifestațiilor împotriva noului președinte al țării, reatează BBC, preluată de News.ro. Guvernul a declarat că a închis situl și drumul care duce la acesta, pentru a proteja turiștii și cetățenii.

Sute de oameni care au fost blocați ore întregi la poalele cetății incașe din secolul al XV-lea au fost acum salvați. Protestele violente, care s-au soldat cu zeci de morți, au început când fostul lider din Peru a fost înlăturat.

FTX provoacă o nouă prăbușire pe piața criptomonedelor CITEȘTE ȘI FTX provoacă o nouă prăbușire pe piața criptomonedelor

Serviciile feroviare către Machu Picchu au fost suspendate joi după ce unele șinele de tren au fost avariate. 418 de persoane blocate la fața locului - 148 de străini și 270 de peruani - au fost evacuate, sâmbătă, în trenuri și autobuze.

Nu sunt primii vizitatori care au rămas blocați la Machu Picchu din cauza tulburărilor civile - luna trecută, sute de turiști au fost evacuați pe cale aeriană, după ce au rămas blocați acolo câteva zile. Aflat în Anzi, Machu Picchu este considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii. Este foarte popular în rândul turiștilor, aproximativ un milion de oameni vizitându-l în fiecare an.

LISTA Plajele care vor fi închiriate pe litoral pentru 2023 și 2024, tarifele propuse. 200 de contracte, ofertate pentru 2 ani. Durata procedurilor, înjumătățită CITEȘTE ȘI LISTA Plajele care vor fi închiriate pe litoral pentru 2023 și 2024, tarifele propuse. 200 de contracte, ofertate pentru 2 ani. Durata procedurilor, înjumătățită

Unii vizitatori ajung la Machu Picchu prin Drumul Incașilor, un parcurs de mai multe zile. Într-o declarație, Ministerul Culturii din Peru a spus că cei care au cumpărat deja bilete pentru sit ar putea să le folosească timp de o lună după încheierea demonstrațiilor sau să fie rambursați.

Manifestanții din Peru cer noi alegeri și cer noului președinte, Dina Boluarte, să demisioneze, ceea ce până acum a refuzat să facă. Ei doresc ca predecesorul ei de stânga, Pedro Castillo, care este în închisoare și se confruntă cu acuzații de rebeliune și conspirație, să fie eliberat. Castillo neagă acuzațiile și insistă că este încă liderul legitim al Peruului.

EXCLUSIV Omer Susli se pregătește să cumpere street mall-uri în New York după ce a rămas doar cu două magazine Homelux în România: Am însă 50 milioane euro pentru achiziții de centre comerciale și în România, sunt în negocieri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omer Susli se pregătește să cumpere street mall-uri în New York după ce a rămas doar cu două magazine Homelux în România: Am însă 50 milioane euro pentru achiziții de centre comerciale și în România, sunt în negocieri

Autoritățile au anunțat sâmbătă că un alt protestatar a murit în urma demonstrațiilor din regiunea de sud Puno, unde secții de poliție au fost incendiate. Cel puțin 58 de peruani au fost răniți în timpul protestelor, potrivit unui raport.

În ultimele confruntări, drumurile au fost blocate, iar poliția a tras cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților care aruncau cu pietre. Uniunea Europeană a condamnat violența pe scară largă și ceea ce a numit folosirea „disproporționată” a forței de către poliție.

Peru a trecut prin ani de tulburări politice, care au ajuns la apogeu atunci când Castillo a fost arestat luna trecută pentru că a încercat să dizolve Congresul. Boluarte a rezistat apelurilor de a demisiona, inclusiv din partea unor guvernatori regionali, și la începutul acestei săptămâni i-a îndemnat pe peruvieni să se asigure că protestele lor sunt pașnice.

viewscnt
Afla mai multe despre
peru
macchu picchu