MAE: Sunt menținute nivelul de amenințare teroristă și controalele la frontiere în Danemarca

MAE: Sunt menținute nivelul de amenințare teroristă și controalele la frontiere în Danemarca
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2023

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că autoritățile locale au decis menținerea nivelului de amenințare teroristă la nivelul 4, pe o scară de la 1 la 5, și a controalelor la frontiere. Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potențiale atacuri teroriste și are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia amenințarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit News.ro, MAE mai reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: (+45) 39 46 43 63, (+45) 39 46 47 74, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: (+45) 27 35 55 37. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://cooenhaga.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/appcs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
mae
danemarca
terorism
avertisment