Malta își închide frontierele pentru călătorii nevaccinați împotriva COVID-19

Malta își închide frontierele pentru călătorii nevaccinați împotriva COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2021

Malta le va cere începând de săptămâna viitoare tuturor călătorilor să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19, a anunțat ministrul sănătății din această țară, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dovada vaccinării va fi obligatorie începând cu 14 iulie, a anunțat ministrul sănătății, Chris Fearne, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Agerpres.

WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună CITEȘTE ȘI WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună

"Începând de pe 14 iulie, orice persoană care sosește în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene", a explicat el.

"Vom fi prima țară din Europa care ia această măsură", a adăugat ministrul. Malta le cere în prezent numai călătorilor din Marea Britanie să prezinte dovada vaccinării, în timp ce vizitatorii din alte țări europene pot intra cu un test PCR negativ.

Copiii care își însoțesc părinții vor trebui să prezinte un test PCR, în timp ce copiii neînsoțiți nu vor putea să călătorească în Malta.

Malta recunoaște în prezent certificatul digital COVID al UE, cel britanic emis de National Health Service sau cele emise pe teritoriul său.

Noile condiții de intrare au fost anunțate la câteva ore după ce Malta a raportat 96 de cazuri de coronavirus, a patra zi consecutivă în care numărul de cazuri s-a dublat în 24 de ore.

Majoritatea acestor cazuri sunt legate de călătorii de peste hotare, cu focare semnificative depistate în rândul studenților care vizitează Malta pentru a studia engleza ca limbă străină.

Răspândirea agresivă a mutației Delta în Grecia lovește în plin turismul. Nu este exclusă o revizuire a politicii față de turiști CITEȘTE ȘI Răspândirea agresivă a mutației Delta în Grecia lovește în plin turismul. Nu este exclusă o revizuire a politicii față de turiști

Școlile de limbi străine vor fi închise temporar de miercuri, a spus Fearne.

În pofida creșterii numărului de cazuri, numai trei pacienți sunt în prezent internați în spital, fapt prezentat de ministru ca o dovadă solidă a importanței vaccinării.

Malta are cea mai ridicată rată de vaccinare din Europa, cu 79% dintre adulți vaccinați cu ambele doze de ser anti-COVID și 84% cel puțin cu una.

viewscnt
Afla mai multe despre
malta
turisti