Măsuri de urgență pe litoral. Patrulele intră în restaurante și autobuze

Măsuri de urgență pe litoral. Patrulele intră în restaurante și autobuze
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2021

Măsuri de urgență vor fi aplicate în stațiunile de pe litoral din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. În zonele aglomerate ar urma să fie trimise patrule pentru a verifica dacă turiștii respectă restricțiile. De asemenea, vor fi controale și în restaurante și în mijloacele de transport în comun.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a explicat ce măsuri speciale vor fi aplicate pe litoral după creșterea numărului de infecții cu COVID-19.

Bulgaria are o creștere de 100% a numărului de turiști. Românii, în top. \ CITEȘTE ȘI Bulgaria are o creștere de 100% a numărului de turiști. Românii, în top. "Ne gândim să încurajăm oamenii să se vaccineze cu ajutorul voucherelor."

„Este o perioadă foarte aglomerată. Sunt chiar 300.000 de turiști, zilnic, aflați pe litoral. Aceștia nu sunt distruibuiți în mod egal, pe raza județului. Ei se regăsesc aglomerați pe anumite zone, terase, plaje, faleze. Locuri în care aglomerația favorizează răspândirea virusului.Am constatat că există o creștere a numărului de îmbolnăviri zilnice. Și chiar dacă rată de incidență este subunitară, este 0,12 pe județ, am considerat că este necesar să impunem anumite măsuri astfel încât să nu ajungem la situațiile nefericite de la sfârșitul anului trecut”, a explicat prefectul județului Constanța, conform Antena 3.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, s-a reunit, miercuri, pentru a stabili măsurile care se impun după ce rata de infectare la nivelul municipiului a crescut. Autoritățile locale s-au reunit pentru a nu fi puse în fața faptului împlinit, în cazul în care incidența ar crește într-un ritm accelerat.

„S-a propus instituirea controalelor în zonele aglomerate pentru a se respecta măsurile sanitare. În primul rând purtarea măștilor de protecție și distanțarea fizică. În autobuze și adunări în aer liber, cum ar fi competiții sportive, mitinguri, spectacole. De asemenea, s-a cerut ca fiecare primărie din județ să dispună de un spațiu de vaccinare și să se aducă la cunoștință că imunizarea este cea mai sigură metodă de a nu face forme grave de COVID-19”, a explicat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, potrivit sursei citate.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
litoral