Ministerul Turismului vrea să redeschidă birourile externe de promovare turistică a României

Ministerul Turismului vrea să redeschidă birourile externe de promovare turistică a României
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2018

Ministerul Turismului a anunțat marți finalizarea procedurii de modificarea a HG 24/2017, privind funcționarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, reînființarea birourilor de promovare externă ale României. Noul proiect de act normativ prevede înființarea a 20 de reprezentanțe externe în cele mai importante piețe pentru turismul românesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a relatat în numeroase rînduri despre efectele deciziei fostei administrații în turism de a închide aceste birouri, Simion Alb și Simion Giurcă, foștii șefi ai Birourilor de Promovare a României de la New York și Viena, considerați de mediul de business ca fiind cei mai activi și mai performanți oameni de promovare care au lucrat în ultimii 28 de ani în entitățile care au condus turismul, demisionând din Ministerul Turismului.

”Spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajați, atașați în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinație turistică majoră pe plan internațional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de atașați în turism care vor lucra în străinătate”, a informat Ministerul Turismului, scrie News.ro.

Okura din Tokyo, hotelul președinților americani, al suveranilor și vedetelor, va fi redeschis în 2019 CITEȘTE ȘI Okura din Tokyo, hotelul președinților americani, al suveranilor și vedetelor, va fi redeschis în 2019

Rolul reprezentanțelor externe va fi acela de a stimula fluxul turiștilor străini către România, de a facilita și de a crea noi colaborări pentru operatorii din turism, de a ține legătura cu turoperatorii străini, de a promova destinația în rândul specialiștilor și al turiștilor prin intermediul activităților derulate.

”De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea atașaților în turism și de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu piețele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai pot tolera”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

În plus, proiectul prevede și înființarea a cinci noi reprezentanțe teritoriale interne, la București, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrița-Năsăud. În prezent, în cadrul Serviciului Turism Intern funcționează 12 reprezentanțe teritoriale. Odată cu înființarea celor cinci reprezentanțe noi, vor fi acoperite toate regiunile turistice ale țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul turismului