Ministrul Turismului anunță că tichetele de vacanță vor fi menținute și anul viitor

Ministrul Turismului anunță că tichetele de vacanță vor fi menținute și anul viitor
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 15 nov 2018

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, le-a spulberat temerile hotelierilor, care se gândeau că, de anul viitor, bonificațiile pentru vacanță ale bugetarilor vor fi acordate în bani, nu în tichete ca în acest an. Trif a deschis astăzi Târgul de Turism din România și a spus, printre altele, că tichetele vor fi menținute și anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News

"Voucherele de vacanță, măsura cu cel mai mare impact pozitiv pentru turismul din România, vor fi menținute și anul viitor, astfel că românii vor beneficia din nou de tichete în valoare de 1.450 lei, bani special destinați pentru vacanțele petrecute pe teritoriul țării noastre", a spus Trif.

El a adăugat și că România nu mai este în pericol să plătească amenzi usturătoare din cauza infringementului directivei europene privind garantarea pachetelor turistice pentru că Ministerul Turismului a transpus acest act prin ordonanță de guvern și, astfel, românii care-și cumpără pachete de călătorie prin agenții de turism vor fi asigurați 100%. Cu toate acestea, agențiile de turism au spus că rezolvarea problemei este doar una pe hârtie și să, deocamdată, turiștii nu sunt protejați, pentru că ministerul nu a găsit încă soluția potrivită și modul în care aceasta poate fi aplicată.

Murad cere demiterea lui Trif sau desființarea Ministerului Turismului: \ CITEȘTE ȘI Murad cere demiterea lui Trif sau desființarea Ministerului Turismului: "Poate e mai bun la Mediu, dar nouă ne trebuie un ministru care să știe ce este ciorba de burtă"

El a anunțat și că, foarte curând, România va avea și o lege a turismului, care, printre altele, prevede și înființarea organizațiilor de management al destinației. "Mai exact, prin legea turismului creăm oportunitatea parteneriatelor între autoritățile locale și investitorii în turism care, astfel, vor gestiona împreună banii pentru promovarea destinațiilor turistice", a declarat Bogdan Trif. Și această lege a fost contestată de hotelieri, care spun că varianta agreată cu ei a fost modificată, astfel încât, dacă s-ar aplica așa cum e acum, va dăuna grav turismului.

Ministerul Turismului participă la cea de-a 40 a ediție a Târgului de Turism al României în perioada 15– 18 noiembrie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
tichete vacanta
trif