Ministrul Turismului vrea să transforme România într-o destinație turistică pentru chinezi

Ministrul Turismului vrea să transforme România într-o destinație turistică pentru chinezi
scris 15 mai 2018

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit, la Constanța, cu o delegație a municipalității Shanghai - China, condusă de Li Chunping, director al Diviziei Afaceri Europene și Africane, întâlnire în cadrul căreia a subliniat eforturile depuse ”pentru a transforma România într-o destinație atractivă pentru cetățenii chinezi”, arată un comunicat al ministerului.

„China are un potențial enorm. Este țara care, în ultima perioadă, a furnizat anual constant peste 100 de milioane de turiști la nivel mondial. În anul 2017, România a înregistrat o creștere cu 22 de procente în privința vizitatorilor din China. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar a sosit momentul ca România să devină cu adevărat o destinație turistică majoră pentru China. Am venit în sprijinul celor care vor să vină în România și am reușit să reducem timpul de acordare a vizelor”, a spus ministrul Turismului.

Oficialii chinezi s-au arătat interesați de potențialul de dezvoltare al turismului din România. În cadrul discuțiilor la care au participat, pe lângă ministrul Turismului, Bogdan Trif, și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, prefectul județului Constanța, Ioan Albu, și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, au fost dezbătute posibilitățile de investiții în infrastructura turistică din țara noastră, scrie News.ro.

Cel mai mare lanț hotelier din lume, ca număr de unități afiliate, își extinde prezența în România CITEȘTE ȘI Cel mai mare lanț hotelier din lume, ca număr de unități afiliate, își extinde prezența în România

”Reducerea timpului pentru acordarea vizelor pentru turiștii care provin din China reprezintă un avantaj substanțial față de anii precedenți. De altfel, ministrul a accentuat progresele înregistrate de turismul din România în ultima perioadă”, arată un comunicat emis marți de Ministerul Turismului.

Oficialii români și chinezi au abordat și tema unei linii aeriene directe între Shanghai și București, o inițiativă care ar veni atât în sprijinul investitorilor chinezi în România, cât și în beneficiul dezvoltării turismului din țara noastră, potrivit reprezentanților ministerului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministrul turismului
bogdan trif