Noi localități și zone din România, atestate ca stațiuni turistice de interes național și local

Noi localități și zone din România, atestate ca stațiuni turistice de interes național și local
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ocna Șugatag din județul Maramureș a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, potrivit unei Hotătâri aprobată joi în Guvern, alături de 12 localități care au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local.

Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat joi, 22 octombrie 2020, Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități, ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local și pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice, scrie News.ro.

Dragoș Anastasiu își transformă resorturile din Deltă și de la Cund în birouri pentru corporatiștii care muncesc de acasă. \ CITEȘTE ȘI Dragoș Anastasiu își transformă resorturile din Deltă și de la Cund în birouri pentru corporatiștii care muncesc de acasă. "Work from hotel" în loc de "work from home"

”În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităților administrației publice locale, și totodată ținând cont de potențialul turistic, dar și resursele naturale și antropice, comuna Ocna Șugatag (județ Maramureș) a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, iar alte 12 localități, respectiv Anina (județ Caraș-Severin), Cavnic (județ Maramureș), Dorna-Arini (județ Suceava), Ghioroc (județ Arad), Gura Siriului (județ Buzău), Sadova (județ Suceava), Săcele (județ Brașov), Sânnicolau Mare (județ Timiș), Sighetu Marmației (județ Maramureș), Ștei (județ Bihor), Tulucești (județ Galați), Vatra Moldoviței (județ Suceava), cât și Zona turistică a comunei Borș (județ Bihor), au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local”, a informat ministerul.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 87 de interes local.

”Pe termen lung și mediu, atestarea localităților mai sus menționate ca stațiuni turistice de interes național sau local, după caz, va crea un impact pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea șanse mai mari ȋn atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând și creșterea circulației turistice”, mai arată ministerul.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste stațiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic și, în egală măsură, va contribui creșterea calității vieții pentru rezidenții acestor zone.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ocna șugatag
statiune turistica