Nou proiect de dezvoltare turistică de-a lungul fostei Cortine de Fier

Nou proiect de dezvoltare turistică de-a lungul fostei Cortine de Fier
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

O organizație neguvernamentală din Bulgaria a conturat un nou proiect de dezvoltare turistică de-a lungul fostei Cortine de Fier, un concept de turism de drumeție pe distanțe lungi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul eforturilor sale destinate protejării și promovării obiectivului Centura Verde a Balcanilor, moștenirea naturală comună de-a lungul fostei Cortine de Fier, ONG-ul Bulgarian Biodiversity Foundation a lansat un nou proiect, denumit "Ruta Balkania: Doi pași spre Ceilalți", care își propune să conecteze infrastructura verde de-a lungul porțiunii din Balcani a Centurii Verzi Europene prin crearea unui concept de turism de drumeție pe distanțe lungi, scrie Agerpres.

„Ați dori să vizitați una dintre cele mai misterioase țări din lume?”: Rusia lansează sejururi de schi pentru Coreea de Nord CITEȘTE ȘI „Ați dori să vizitați una dintre cele mai misterioase țări din lume?”: Rusia lansează sejururi de schi pentru Coreea de Nord

Nouă țări inclusiv România

Noua rută turistică va acoperi 3.500 de kilometri și se va întinde de-a lungul a nouă țări din Balcani: Bulgaria, Serbia, România, Kosovo, Muntenegru, Albania, Macedonia de Nord, Grecia și Turcia. Obiectivul său este să popularizeze, și astfel să îi facă pe oameni să protejeze, zonele sălbatice și speciile valoroase de plante și animale de-a lungul Centurii Verzi a Balcanilor.

Ca parte a acestui proiect, Bulgarian Biodiversity Foundation intenționează să colaboreze cu parteneri din Albania, Serbia, Macedonia de Nord și Turcia. Acest proiect transfrontalier a obținut o finanțare în valoare de 59.982 de euro în cadrul celei de-a doua cereri de propuneri BESTbelt. Proiectul se va derula până la finele lui 2024.

Într-un interviu pentru postul de televiziune bTV, Petar Vanev, de la Bulgarian Biodiversity Foundation, a explicat că ONG-ul va pregăti hărți GPS și informații despre sursele de apă, facilitățile de cazare și punctele de trecere a frontierei de-a lungul rutei. În Bulgaria, ruta va include lanțul muntos al Balcanilor precum și munții Belasitsa, Slavyanka, Rodopi, Sakar și Strandja, scrie BTA.

Potrivit datelor oficiale, Centura Verde a Europei include patru regiuni din punct de vedere organizatoric: Fenoscandinavică, Baltică, Central – Europeană și Balcanică. Coordonarea acestora este asigurată de un grup de membri proveniți din fiecare regiune. Fiecare secțiune este condusă de un coordonator regional, și fiecare dintre aceștia este responsabil pentru Punctul Focal Național din țara proprie.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
bulgaria