Nouă localități, între care Cisnădie, Carei și Polovragi, ar putea fi atestate ca stațiuni turistice de interes local

Nouă localități, între care Cisnădie, Carei și Polovragi, ar putea fi atestate ca stațiuni turistice de interes local

Polovragi

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2018

Ministerul Turismului vrea să ateste nouă localități sau părți din localități, ca stațiuni turistice de interes local, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul propriu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea sunt: comunele Bîrsana și Botiza din județul Maramureș, municipiul Carei și orașul Livada din județul Satu Mare, orașul Cisnădie din județul Sibiu, orașul Novaci și comuna Polovragi din județul Gorj, comuna Rodna din județul Bistrița Năsăud și comuna Vama Buzăului din județul Brașov, scrie News.ro.

”Localitățile atestate vor putea fi promovate ca stațiuni turistice de interes local și vor avea șanse mai mari ȋn atragerea de finanțări nerambursabile, ȋn condițiile ȋn care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localitățile atestate stațiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții pentru rezidenții acestor zone”, se arată în nota de fundamentare.

Pe fondul lipsei acute de personal, fostul ministru pentru IMM și Turism Florin Jianu dezvoltă, alături de Dragoș Anastasiu și alți jucători, un program de formare profesională în turism CITEȘTE ȘI Pe fondul lipsei acute de personal, fostul ministru pentru IMM și Turism Florin Jianu dezvoltă, alături de Dragoș Anastasiu și alți jucători, un program de formare profesională în turism

Autorii proiectului de act normativ spun că impactul pozitiv este determinat de creșterea circulației turistice și totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

”Investitorii din domeniul turismului pot accesa finanțări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localitățile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creștere a numărului turiștilor de pe piața internă și externă”, se mai menționează în proiect.

Avȃnd ȋn vedere solicitările și documentațiile depuse de autoritățile administrației publice locale, Ministerul Turismului a procedat la verificarea ȋndeplinirii criteriilor legale, efectuȃnd inclusiv vizite la fața locului, se mai arată în nota de fundamentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul turismului
statiuni