Numărul rezervărilor de vacanță pe litoralul românesc pentru vara acestui an a crescut cu 27%

Numărul rezervărilor de vacanță pe litoralul românesc pentru vara acestui an a crescut cu 27%
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2024

Numărul rezervărilor făcute pentru hotelurile din România în cadrul programului Înscrieri Timpurii Litoral 2024, demarat la începutul lunii octombrie 2023, a crescut cu 27%, până la finalul lunii martie, comparativ cu perioada octombrie 2022-martie 2023. În acest context, cel mai mare operator român care vinde vacanțe pe litoralul românesc anunță că, deși ofertele tip „early booking” erau valabile până la 31 martie, numeroși hotelieri au decis să prelungească perioada acestora și în luna aprilie. Un operator din turism face publice date privind costul mediu al vacanțelor și spune public câte zeci de zile are cea mai lungă vacanță rezervată anul acesta pe litoralul românesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Ofertele speciale pentru vacanțe pe litoralul autohton, promovate de operatorii din turism, îi determină pe tot mai mulți români să-și facă din timp planurile pentru concediul de vară, mulți alegând stațiunile de la malul mării. În cifre, de la lansarea programului Înscrieri Timpurii Litoral 2024 - la începutul lunii octombrie anul trecut, până la finalul lunii martie, s-a înregistrat o creștere cu 27% a rezervărilor de sejururi în hotelurile de la Marea Neagră în comparație cu intervalul 1 octombrie 2022 - 31 martie 2023, arată datele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment turistic”, informează opratorul într-un comunicat dat publicității duminică.

Ofertele speciale din programul Înscrieri Timpurii expiră, în mod obișnuit, la 31 martie, însă numeroși hotelieri au decis să prelungească valabilitatea acestora.

"Dat fiind interesul ridicat al românilor de a-și rezerva o vacanță la Marea Neagră pentru vara 2024, am decis împreună cu hotelurile de pe litoral să prelungim programul Înscrieri Timpurii și în aprilie, iar reducerile la vacanțe ajung până la 40%",  a declarat managerul general al Litoralulromanesc.ro, Ionuț Nedea.

Rezervările făcute până în prezent arată că, pentru vara acestui an, cele mai căutate stațiuni sunt Eforie Nor, urmată de Mamaia și Neptun-Olimp. Statisticile arată de asemenea că turiștii care profită de ofertele early booking aleg vacanțe mai lungi decât cei care rezervă last minute.

„Durata medie a sejurului este de 5,5 nopți, față de durata medie a sejurului pe întreg sezonul estival 2023 - de 4,8 nopți. Există și turiști care își iau vacanțe prelungite la mare, cel mai lung sejur achiziționat până în acest moment fiind de 30 de zile”, informează documentul citat.

Analiza primelor trei luni ale anului mai arată că în ceea ce privește costul unui pachet turistic, un român a plătit în medie 3200 de lei pentru o vacanță pe litoral.
Sezonul estival 2024 va începe și anul acesta pe 1 Mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea neagra
vacanta
litoral romanesc