O cursă aeriană regulată între București și Tbilisi ar putea fi introdusă din acest an

O cursă aeriană regulată între București și Tbilisi ar putea fi introdusă din acest an

Tbilisi

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 5 feb 2018

Parlamentarii români și cei georgieni discută posibilitatea ca un zbor direct regulat între București și Tbilisi să fie lansat din acest an, iar hotărârea ar putea fi luată în urma unor discuții finale care vor avea loc la sfârșitul lunii februarie sau începutul lui martie, a declarat pentru Profit.ro, la Tblisi, parlamentarul georgian Isko Daseni, președintele grupului prietenie și lucru româno-georgian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Georgia atrage anual 7 milioane de turiști străini, de peste trei ori mai mulți decât cei care vin în România. Dintre aceștia, în jur de 3.000 sunt români.

"La sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie va exista o întâlnire între un un grup de parlamentari georgieni și unul de parlamentari români, unde se va discuta despre introducerea unei curse aeriane regulate între Tbilisi și București. Dacă va fi o cursă directă, numărul turiștilor va crește exponențial, așa cum s-a întâmplat cu cei din Lituania, după ce s-a introdus cursa directă Tbilisi-Vilnius", a afirmat Daseni.

Georgienii iau în calcul și exportul de vinuri în România.

EXCLUSIV Site-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată. Noul ministru vrea să plătească deblocarea din banii lui UPDATE Site-ul a fost redeschis, ministerul aflând de la Profit.ro de închidere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Site-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată. Noul ministru vrea să plătească deblocarea din banii lui UPDATE Site-ul a fost redeschis, ministerul aflând de la Profit.ro de închidere

Agenția de turism Level Tour a organizat un prim zbor direct, cu Blue Air, ducând în Georgia 146 de turiști români în perioada 3-10 februarie, majoritatea turiști, dar și șase jurnaliști și șapte agenți de turism. În paralel, agenția a organizat și un zbor care a dus în România 20 de agenți de turism georgieni și 10 ziariști din această țară.

"Georgia e o destinație nouă pentru turiștii români, care pot face ski în Cauzcaz, în stațiunea Gudauri, aflată la peste 3.000 de metri altitudine, cu 60 km de pârtie și  infrastructură modernă de ski. Mai pot face tururi cultural istorice și în zona de vinuri, dar și city break-uri în Tbilisi", a declarat Andrei Anghel, fondatorul Level Tour.

El spune că georgienii sunt, la rândul lor, foarte interesați de Dracula și de viața de noapte din București. "În rest nu știu mare lucru despre România, dar încercăm să promovăm țara noastră în Georgia", a adăugat el. 

Level Tour a organizat împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României "Business Mission to Georgia", prin care mai multe companii și oameni de afaceri din Romania vor participa la întâlniri de business în Tbilisi, ar și "Bucharest Wine Forum", eveniment prin care producatorii de vinuri din Georgia vor întâlni reprezentanți ai tuturor segmentelor de piață din România (retail, distribuitori, horeca etc.)

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
georgia
cursa aeriana
turisti