Operatorii din HoReCa: Turiștii vor avea răspunderea să vină cu măști și mănuși în vacanțe, dar nu pot fi obligați să le poarte la terase. "Ar fi și absurd!"

Operatorii din HoReCa: Turiștii vor avea răspunderea să vină cu măști și mănuși în vacanțe, dar nu pot fi obligați să le poarte la terase. "Ar fi și absurd!"
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 18 mai 2020

Turiștii trebuie să vină de acasă, în vacanțe, cu măști și mănuși, însă nu pot fi obligați să le poarte la mese, în restaurante, pe terase. și ar fi și absurd să facă asta, au declarat reprezentanții HoReCa în urma întâlnirii cu premierul Orban.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma întâlnirii, cum a anunțat profit.ro, a fost stabilit că terasele vor fi deschide la 1 iunie, iar restaurantele, într-o primă fază pe data de 15 iunie la jumătate din capacitate, urmând ca de la 1 iulie să fie deschise integral.

ULTIMA ORĂ Viitoarele reguli în restaurante, baruri, terase: distanță de 1,5 - 2 metri între mese, maximum 8 locuri la masă, cel mult 200 de clienți primiți în același timp CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Viitoarele reguli în restaurante, baruri, terase: distanță de 1,5 - 2 metri între mese, maximum 8 locuri la masă, cel mult 200 de clienți primiți în același timp

Pe de altă parte, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, explică faptul că turiștii au responsabilitatea să vină cu măști și mănuși, dar nu pot fi obligați să le poarte la terase. "Nicăieri în Europa nu se stă la terase cu măștile pe față", a completat și antreprenorul Dragoș Anastasiu, proprietar al grupului Eurolines și cu afaceri hoteliere în Deltă.

Ile a adăugat că vor exista, însă, destule hoteluri care vor pune la dispoziția turiștilor, din proprie inițiativă, măști și mănuși.

viewscnt
Afla mai multe despre
terase
masti
manusi