Pandemia reduce tarifele de Revelion în străinătate

Pandemia reduce tarifele de Revelion în străinătate
scris 18 oct 2020

Pandemia de Covid-19 a făcut ca vacanțele de Revelion în străinătate să se ieftinească în acest an cu 25% în medie, iar pe turoperatorii mari i-a determinat să le prezinte turiștilor pachete care pot fi rezervate cu avans zero și cu rambursarea integrală a banilor în cazul în care, înainte de începerea sejurului, țara respectivă interzice intrarea românilor sau România impune carantină pentru persoanele întoarse din acea țară.

Facilitățile sunt pentru sejururi către, de exemplu, Turcia și Egipt.

Rezervările pentru Revelion începeau încă din luna august, iar "vârful" era în lunile septembrie, octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie. Din cauza incertitudinii generate de pandemia de Covid-19, în acest an rezervările pentru Revelion s-au decalat și au început în luna octombrie, deoarece turiștii amână cât pot de mult decizia de a pleca în vacanță, dorind să știe dacă și unde se va putea călători.

Transportul aerian în Uniunea Europeană s-a prăbușit CITEȘTE ȘI Transportul aerian în Uniunea Europeană s-a prăbușit

"Turiștii nu mai vor să plătească integral Revelionul cu mult timp înainte, pentru că nu sunt siguri că vor putea pleca. Încep deja să aibă o altă gândire, vor să plece în vacanță, dar vor să fie siguri că își recuperează banii", spune Cosmin Marinof, directorul general al reprezentanței Dertour în România.

"În acest an, pe fondul pandemiei, vacanțele de Revelion în străinătate s-au ieftinit, în medie, cu 25%", explică Marinof.

De 1 Mai, de exemplu, majoritatea turiștilor care rezervaseră minivacanțe în Deltă au preferat să și le reprogrameze.

În august 2020, 377.536 de turiști români au fost pe litoralul românesc, față de 404.846, câți au fost anul precedent, scăderea fiind de 6,75%. Pentru toată perioada iunie – august 2020, 762.362 de turiști români au optat pentru litoralul românesc, respectiv pentru perioada similară a anului 2019, 917.909, scăderea fiind de 27% față de anul precedent. Ca pondere a turiștilor români care au ales turismul intern în această vară, litoralul românesc a câștigat câteva procente față de anul precedent. În concluzie, observăm o similaritate mare între opțiunile românilor pentru litoralul românesc și cel bulgăresc.

viewscnt
Afla mai multe despre
revelion
vacanta craciun
turcia