Guvernul asigură că nu va majora taxe, menține cota unică de impozitare și promite un ajutor de stat pentru turism

Guvernul asigură că nu va majora taxe, menține cota unică de impozitare și promite un ajutor de stat pentru turism
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2020

Premierul Ludovic Orban a transmis, vineri, oamenilor de afaceri, într-o discuție avută cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), că Guvernul este decis să mențină cota unică de impozitare și că nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Propunerea pe care România o va face Comisiei Europene privind Planul național de recuperare și reziliență a fost principala temă de discuție în cadrul consultărilor premierului Ludovic Orban cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Surprize la ANAF - pe Reddit. ANAF a lansat de peste 2 luni un serviciu online, dar se află greu. \ CITEȘTE ȘI Surprize la ANAF - pe Reddit. ANAF a lansat de peste 2 luni un serviciu online, dar se află greu. "Nu, e clar. Vine sfârșitul lumii!" "Dacă fac și un redesign la pagina web anaf.ro, atunci trebuie să ne facem griji." (Iar ANAF chiar își face și site nou)

"Consultările au avut loc în perspectiva punerii în dezbatere publică, în cursul lunii noiembrie, a propunerii României privind Planul național de recuperare și reziliență, care va fi ulterior transmisă Comisiei Europene. Planul național de recuperare și reziliență, document aflat în lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: susținerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbărilor climatice și stimularea mediului de afaceri", transmite Guvernul.

Sursa citată menționează că o altă temă discutată a vizat regimul fiscal.

"Premierul Ludovic Orban a subliniat poziția clară a Guvernului de a menține cota unică de impozitare și faptul că nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi", se arată în postare.

Parlamentul a adoptat cu o întârziere de 4 ani un proiect de lege privind confiscarea extinsă în cazul infracțiunilor. Trebuia să transpună în legislația națională o directivă UE încă din octombrie 2016 CITEȘTE ȘI Parlamentul a adoptat cu o întârziere de 4 ani un proiect de lege privind confiscarea extinsă în cazul infracțiunilor. Trebuia să transpună în legislația națională o directivă UE încă din octombrie 2016

Totodată, discuțiile au vizat continuarea măsurilor Guvernului pentru păstrarea locurilor de muncă, respectiv "acordarea de zile libere pentru părinții copiilor ale căror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicării programului flexibil de lucru pentru o perioada de șase luni și acordarea stimulentelor pentru menținerea locurilor de muncă".

Un ajutor de stat pentru industria turismului este de asemenea luat în calcul.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
ludovic orban
cdr