Peste 100.000 de persoane au vizitat anul trecut parcul tematic Arsenal Park din Orăștie

Peste 100.000 de persoane au vizitat anul trecut parcul tematic Arsenal Park din Orăștie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2017

Peste 100.000 de persoane au ajuns anul trecut în parcul tematic Arsenal Park din Orăștie, iar aproape 30.000 de vizitatori s-au cazat în cadrul complexului, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, managerul Arsenal Park, Sebastian Antal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În fiecare an am înregistrat o creștere. În 2016, dacă luăm un cumul total de clienți - pentru că avem tipologii diferite, de la viziatori de o zi pentru Aqua Park până la persoane cazate în cadrul complexului - atunci am putea spune că am ajuns la peste 100.000 de persoane, având în vedere că AquA Park s-a deschis în a doua jumătate a anului. Suntem într-o creștere continuă", a afirmat Antal.

Arsenal Park a fost înființat pe un teren de 88 de hectare care aparținea unei foste fabrici de armament din Orăștie, cumpărată de frații Emil și Marius Cristescu în anul 2001.

FOTO Vacanță la vecini cu doar 90 euro. Românii au găsit una dintre cele mai ieftine destinații CITEȘTE ȘI FOTO Vacanță la vecini cu doar 90 euro. Românii au găsit una dintre cele mai ieftine destinații

Arsenal Park este un resort cu tematică militară și a fost inaugurat în 2009, când au fost construite spațiile de cazare, iar ulterior au fost aduse 150 de exponate militare.

În cadrul parcului, turiștii pot testa cea mai lungă tiroliană dintr-un singur segment din România, cu o lungime de 607 de metri, cu pornire de la o înălțime de 45 de metri. Viteza atinsă este de 45 km/oră.

În cadrul parcului, vizitatorii pot realiza activități precum treasure hunt (vânătoare de comori), tir cu arcul, airsoft, instrucție militară, paintball, plimbări cu șenilate, minigolf sau recreere la Aqua Park.

Dintre vizitatori, circa 25.000 -30.000 se cazează în fiecare an în Arsenal Park din Orăștie, potrivit reprezentanților parcului.

De la începutul acestui an, 8.000 de clienți s-au cazat la Arsenal Park, iar la Aqua Park sunt zile în care ajung peste 1.000 de clienți.

"În ceea ce privește clientela, circa 60-65% dintre cei care se cazează în parcul tematic din Orăștie provin din zona corporațiilor, iar restul sunt individuali sau familii. Am făcut pachete speciale pentru familii. Spre exemplu am introdus un pachet pentru trei zile de 255 de euro per familie care include cazare, mic-dejun, prânz, cină și toate activitățile din cadrul parcului (Aqua Park, Aventura Park, tiroliană, panou escaladă, Power Fun, plimbare cu șenilatul)", a spus Antal, pentru News.ro.

Din 2009 și până în prezent, frații Cristescu au investit peste 20 de miloane de euro în dezvoltarea complexului.

“Anul acesta ne-am oprit din investiții. Avem un plan bine definit de investiții și ne-am oprit pentru că am realizat că este nevoie să închegăm procesele, serviciile. Am înțeles unde am greșit, am înțeles ce probleme am avut. Aveam o problemă de flux. Dacă doar atașezi la activități, fiecare proces se reformează. Pentru noi a fost foarte important ca anul acesta să creem o bază, formă. Să oferim servicii mai bune", a completat Antal.

Anul acesta, Arsenal Park a modernizat 6 camere și 4 apartamente, iar până în 2018 intenționează să renoveze toate unitățile de cazare. În cadrul parcului există 170 de locuri de cazare în prezent.

În următorii ani, Arsenal Park intenționează să amenajeze o zonă de camping în care vor putea veni turiști cu corturi și rulote, a precizat managerul parcului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
arsenal park
orastie