Peste 40% dintre sejururile exotice sunt rezervate prin early booking, la prețuri cu până la 25% mai mici

Peste 40% dintre sejururile exotice sunt rezervate prin early booking, la prețuri cu până la 25% mai mici
scris 1 feb 2016

Românii care cumpără vacanțe exotice, în destinații precum Maldive, Punta Cana, Tenerife sau Cancun și care costă peste 2.000 de euro/pachet, apelează la early booking pentru a plăti cu până la 25% mai puțin, potrivit unui studiu al agenției de turism online Paravion.

Față de anii trecuți, ponderea celor care cumpără din timp sejururile în destinații exotice, pentru a profita de reducerile Early Booking, a crescut. Astfel, dacă în urmă cu 2 ani, doar 20% dintre cei care cumpărat vacanțe mai scumpe de 1.300 de euro de persoană apelau la early booking, acum procentul depășește 45%.

Cele mai căutate destinații exotice sunt Punta Cana, unde 11 nopți la un hotel de 5* costă 900 euro/persoană, Tenerife - 11 nopți la un hotel de 5* costă 1.000 euro/persoana, Thailanda - unpachet de 12 nopți de cazare la un hotel 4* costă 1.060 euro/persoana.

Cei care achiziționează acest tip de pachete până în 29 februarie beneficiază de reduceri de până la 25% din valoarea pachetului.

Numărul pachetelor early booking vândute de Paravion în ianuarie a crescut cu 40% față de aceeași lună din 2015.

Potrivit Paravion, circa 60% din totalul vânzărilor de pachete early booking au fost generate de destinațiile exotice, restul rezervărilor fiind făcute pentru vacanțe clasice de vară. De asemenea, din totalul pachetelor vândute luna trecută de agenție, 27% au fost comercializate într-o singură zi, pe 19 ianuarie.

”Tot mai mulți clienți caută destinații exotice, creșterea pe acest segment fiind de peste 50% comparativ cu luna ianuarie a anului trecut. (…) Totodată, și turiștii care dispun de bugete mari sunt atenți la ofertele early booking în dorința de a face economii, deoarece preferă să cheltuiască mai mult la destinație decât pe pachetul de servicii”, declară Remus Vișan, managing director Paravion. Potrivit afirmațiilor sale, cei care au optat pentru sejururile în destinații exotice au plătit în medie 2.000 de euro pe pachetul pentru două persoane ce include cazarea la un hotel de 5 stele, în regim All Inclusive, transfer de la aeroport la hotel și bilete de avion.

Nu doar vacanțele exotice au fost vândute bine la început de an. Printre cele mai cumpărate pachete turistice prin early booking se numără și cele în Creta, Dubai sau Antalya, sejururile pentru pachetele charter tradiționale în Grecia sau Turcia fiind rezervate, în special, în lunile iulie - august.

Lumea arabă mizează pe chinezi pentru relansarea turismului afectat de atacurile teroriste CITEȘTE ȘI Lumea arabă mizează pe chinezi pentru relansarea turismului afectat de atacurile teroriste

Pentru un sejur în Creta, românii au plătit, în medie, 1.400 de euro pentru un pachet de două persoane, prețul incluzând biletele de avion, cazare cu demipensiune și cazare la un hotel de 5 stele. Cei care au optat pentru pachetele Early Booking în Dubai au plătit, în medie, 1.500 de euro pentru două persoane, tariful asigurând biletele de avion și cazarea cu mic dejun la un hotel de 4 stele. Turiștii care și-au achiziționat sejururi în Antalya au plătit, în medie, 1.700 de euro pentru un pachet pentru două persoane, care include biletele de avion șicazare în regim All Inclusive la un hotel de 5 stele.

În ceea ce privește metoda de plată a pachetelor Early Booking, de regulă, clienții optează pentru plata unui avans de 30% - 50%, iar diferența o achită conform eșalonării solicitate de furnizor, potrivit reprezentanților Paravion.

Paravion operează pe mai multe piețe din Europa de Est și în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanțe, închirieri auto și hotel.

viewscnt
Afla mai multe despre
sejururi
early booking
prețuri