Peste un milion de turiști români au vizitat Grecia în 2022

Peste un milion de turiști români au vizitat Grecia în 2022
scris 9 dec 2022

Numărul turiștilor români care au vizitat Grecia în acest an a depășit cifra de un milion, dublu față de sezonul precedent, a declarat directorul Organizației Elene de Turism (EOT) la București, Georgios Stafylakis.

"Nu avem cifrele finale, este prea devreme, de obicei le primim la sfârșitul anului. Dar acest an este primul normal după perioada pandemică. Foarte mulți români au vizitat Grecia. Estimăm că cifra este de peste un milion de turiști din România. Sigur sunt peste un milion. Nici nu contează numărul precis. Față de 2021 cifrele s-au dublat", a declarat oficialul grec.

Șase hoteluri din portofoliul Transilvania Investments pot fi închiriate în perioada următoare CITEȘTE ȘI Șase hoteluri din portofoliul Transilvania Investments pot fi închiriate în perioada următoare

El a precizat însă că o cifră normală a turiștilor veniți din țările balcanice este în jur de 1,5 milioane: "Din zona Balcanilor, cifra normală a turiștilor este în jurul a 1,5 milioane de turiști, în fiecare an, din fiecare țară. Fie că vorbim despre Bulgaria, Serbia sau România", scrie Agerpres.

Una dintre problemele întâmpinate în acest sezon a fost legată de faptul că oamenii s-au decis târziu să plece în concediu din cauza incertitudinii provocate de războiul din Ucraina.

"Principala problemă a acestui an, în toate țările din Balcani, a fost legată de situația din Ucraina. Pentru că în toate țările din Balcani sezonul de concedii a început târziu din cauza acestei situații. Oamenilor le-a fost teamă, au vrut să aștepte să vadă ce se întâmplă, ce perspective sunt. Și este normal, e o reacție normală. Și pentru greci a fost la fel. Ei s-au hotărât să plece în vacanță foarte târziu, au luat o decizie abia în iunie, pe când în mod normal avem avem turiști care vin în Grecia încă din aprilie, pentru Paște. Așadar a fost o întârziere din toate țările, nu doar din România. Asta a influențat și cifrele, pentru că unii oameni nu au mai plecat în concediu. În plus, este foarte greu să găsești un preț foarte bun atunci când te hotărăști târziu, și uneori nu găsești cazare. Am avut acest fenomen, cu oameni care căutau în iulie hotel și nu au găsit", a completat Georgios Stafylakis.

Întrebat dacă prețurile de anul viitor vor fi puternic influențate de criza economică, Stafylakis și-a exprimat speranța că turiștii vor putea găsi în Grecia cazare în limite rezonabile.

"Prețurile peste tot în Europa, în toate destinațiile, au crescut. În Grecia am reușit să menținem prețurile în limite rezonabile. Facem în continuare multe eforturi, vorbim cu hotelierii, și anul viitor cred că oamenii vor găsi prețuri pentru toate bugetele. Oamenii vor putea găsi o cameră decentă de hotel chiar și cu un buget redus. Cred în asta pentru că Grecia are toate nivelurile de cazare, două, trei, patru sau cinci stele, dar și hoteluri de lux", a mai spus reprezentantul EOT.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism