Primăria Capitalei pregătește amenajarea unui hotel și a unui cimitir pentru câini și pisici

Primăria Capitalei pregătește amenajarea unui hotel și a unui cimitir pentru câini și pisici
scris 25 aug 2017

Primăria Capitalei ia în calcul înființarea unui hotel și a unui cimitir pentru câinii și pisicile cetățenilor Bucureștiului, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) figurând un proiect de hotărâre în acest sens, în aplicarea unei prevederi din Strategia municipală pentru protecția și bunăstarea animalelor, aprobată de CGMB într-o ședință anterioară.

Astfel, consilierii municipali vor supune la vot demararea studiilor necesare înființării și amenajării unor facilități de cazare și a unora de înhumare pentru câinii și pisicile bucureștenilor.

"Realizarea studiilor va beneficia și de sprijinul unor specialiști în domeniul medicinei veterinare, din cadrul Universității de Medicină Veterinară, etologi și chinologi", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Moștenitorul imperiului sud-coreean Samsung Lee Jae-Yong, condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție CITEȘTE ȘI Moștenitorul imperiului sud-coreean Samsung Lee Jae-Yong, condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție

Proiectul se va afla în sarcina Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și a direcțiilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului general Gabriela Firea.

Cererea de locuri de cazare pentru animale de companie pe perioada concediilor deținătorilor este mare și constantă, după cum declarau pentru Profit.ro proprietarii de astfel de hoteluri, care arătau că singurele hoteluri din București pline în august sunt cele pentru câini și pisici.

Perioada medie de ședere a unui turist patruped în hotel este de 7 zile, cam cât stau în general oamenii în concediu. Din totalul animalelor cazate, 80% sunt câini, iar restul, pisici.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri animale
hoteluri animale de companie
hoteluri caini
hoteluri pisici
cimitire caini
cimitire pisici
pmb
cgmb
gabriela firea