Puțini turiști în stațiunile din Brașov cu ocazia Crăciunului pe rit vechi. Lipsa zăpezii, unul dintre motive

Puțini turiști în stațiunile din Brașov cu ocazia Crăciunului pe rit vechi. Lipsa zăpezii, unul dintre motive
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Anul acesta, Crăciunul pe rit vechi, din 7 ianuarie, nu va mai aduce mulți turiști în stațiunile din Brașov, așa cum se întâmpla în alți ani, transmite Radio Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În medie, gradul de ocupare este mai mic de jumătate, atât în Poiana Brașov, cât și în zonele rurale.

România - campioana europeană absolută la minivacanțe CITEȘTE ȘI România - campioana europeană absolută la minivacanțe

„În perioada următoare avem un grad mediu de ocupare, de 40%. Momentan este condiționată de apariția zăpezii, atât în partea superioară Masivului, cât și la bază, unde este pârtia pentru începători și în special pentru cei mici, care vin să învețe să schieze sau să se dea cu placa. Ca și componență turistică, avem mai mulți turiști din România. Numărul turiștilor care serbează Crăciunul pe rit vechi este mai scăzut față de alți ani”, a spus reprezentantul unui hotel de 4 stele din Poiana Brașov, Mihai Moisescu.

Și în zonele rurale casele de oaspeți așteaptă turiștii cu porțile deschise.

„Așteptăm. Sunt bineveniți oricând, în toate perioadele anului. Din păcate, gradul de ocupare este mai mic în perioada aceasta, dar clienții vechi. În alți ani erau cei din Republica Moldova, acuma foarte puțin mai sunt pe zona noastră veniți. Mai mulți factori: lipsa zăpezii, în primul rând, financiar”, a explicat administratorul unei vile din Bran, Nicoleta Drăgan.

Rușii lipoveni, ucrainenii, basarabenii, armenii și sârbii sunt printre cei mai mulți care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, în data de 7 ianuarie, de Sf. Ioan Botezătorul pentru majoritatea românilor. Această diferență de date este determinată de utilizarea calendarului iulian, care este decalat cu 13 zile față de calendarul gregorian, calendarul oficial al Bisericii Ortodoxe Române.

viewscnt
Afla mai multe despre
brașov
turisti