VIDEO ''Orașul de gheață'' atrage un număr record de turiști

VIDEO ''Orașul de gheață'' atrage un număr record de turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

"Orașul de gheață" din Harbin, capitala înzăpezită a provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei, a atras un număr record de vizitatori de Anul Nou, mulți dintre aceștia fiind atrași de uriașele sculpturi de gheață prezentate în cadrul Festivalului Gheții și Zăpezii, un eveniment organizat anual, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Structurile falnice de gheață, iluminate cu o serie uimitoare de beculețe în timpul nopții, sunt construite din blocuri de gheață transportate din râul înghețat Songhua, aflat în apropiere, arată Agerpres.

FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, își redeschid mai devreme hotelul din străinătate, prima investiție din afara țării. O proprietate istorică la care a stat și Churchill CITEȘTE ȘI FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, își redeschid mai devreme hotelul din străinătate, prima investiție din afara țării. O proprietate istorică la care a stat și Churchill

Cea mai recentă ediție a festivalului a atras 3,05 milioane de vizitatori la Harbin în timpul sărbătorii de trei zile de Anul Nou care s-a încheiat luni, generând venituri din turism de 5,91 miliarde de yuani (826 milioane de dolari), a relatat agenția de presă Xinhua.

Aceste cifre au depășit numărul de vizite din 2019, în perioada pre-pandemică.

FOTO Piața Matache, modernizată cu 160 milioane lei CITEȘTE ȘI FOTO Piața Matache, modernizată cu 160 milioane lei

Creșterea înregistrată în domeniile cazării și alimentației publice din oraș în timpul perioadei de vacanță a fost cel puțin dublă comparativ cu anul 2019, a relatat ziarul local Harbin Daily. Departamentul de turism al orașului a atribuit această creștere popularității din ce în ce mai mari de care se bucură Harbin pe rețelele sociale, a precizat Xinhua.

Pentru a atrage turiști, autoritățile din Harbin au organizat diverse activități, inclusiv spectacole live și concerte, parcuri tematice și focuri de artificii, potrivit Xinhua.

Parcul Festivalului Gheții și Zăpezii a primit 163.200 de vizitatori în timpul sărbătorilor de Anul Nou, de peste cinci ori mai mult comparativ cu anul trecut, a precizat pe rețelele sociale postul local de televiziune din Heilongjiang. A fost generat astfel un venit de 46,18 milioane de yuani, de aproape șase ori mai mare față de anul trecut, a indicat postul de televiziune.

FOTO Boc anunță o investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor CITEȘTE ȘI FOTO Boc anunță o investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor

Autoritățile orașului au anunțat o sărbătoare publică specială, Sărbătoarea Gheții și Zăpezii, vineri, pentru a coincide cu deschiderea oficială a festivalului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
gheata