Rezervările de Paști si 1 Mai - cea mai mare scădere înregistrată de hotelieri. Au fost înregistrate și primele anulări de sejururi

Rezervările de Paști si 1 Mai - cea mai mare scădere înregistrată de hotelieri. Au fost înregistrate și primele anulări de sejururi
scris 13 mar 2020

Numeroși hotelieri au sesizat deja o scădere a numărului de rezervări din partea turiștilor pentru perioada martie-aprilie, în ultima săptămână fiind înregistrate și primele anulări de sejururi.

Astfel, conform unui studiu realizat la începutul acestei săptămâni, 86% dintre hotelierii respondenți consideră că epidemia de coronavirus constituie o amenințare reală pentru turismul intern.

Hotelurile cu peste 50 de camere sunt cele mai afectate, în special dacă se află și în orașele mari din România, unde deja au fost înregistrate cazuri de coronavirus, arată datele platformei de rezervări hoteliere TravelMinit.ro. Pe de altă parte, pensiunile și hotelurile de mici dimensiuni au transmis că încă nu se resimte impactul virusului în rezervări. Cu toții au declarat că încă de la primele anunțuri de răspândire a virusului au luat măsuri sporite de igienizare a zonelor comune și a spațiilor de cazare.

Actorul Mugur Mihăescu, proprietar a trei PUB-uri: Dacă statul român nu le sprijină în criză, multe baruri și restaurante vor falimenta în 1-3 luni și sute de mii de oameni vor rămâne pe drumuri CITEȘTE ȘI Actorul Mugur Mihăescu, proprietar a trei PUB-uri: Dacă statul român nu le sprijină în criză, multe baruri și restaurante vor falimenta în 1-3 luni și sute de mii de oameni vor rămâne pe drumuri

Conform studiului, pentru a crește numărul de rezervări pentru lunile aprilie - mai, hotelierii sunt deschiși unor politici flexibile de rezervare - 41,3% dintre hotelierii chestionați sunt dispuși să prelungească perioada de plată a avansului, 36,2% să ramburseze avansul plătit integral/parțial într-un termen stabilit, iar 34,6% chiar ar renunța la avans pentru a crește numărul rezervărilor.
 
Cea mai mare scădere a numărului de rezervări față de aceeași perioadă a anului trecut a fost constatată pentru perioada Paștelui (76,7%), urmată de mini-vacanța de 1 Mai și sezonul de vară. Se observă, astfel, că turiștii tind să fie reticenți cu privire la vacanțele din perioada imediat următoare, însă se mențin optimiști cu privire la sezonul de vară. 86% dintre hotelierii respondenți consideră că cele mai afectate perioade sunt luna martie și aprilie.

Anulările au fost în mare majoritate din partea turiștilor români (79,1%), iar 66% dintre respondenți consideră că nu există posibilitatea de a revinde camerele rămase libere după anulări.

Dacă înainte de răspândirea coronavirusului în Europa, 90% dintre clienții platformei aveau intenția de a călători în țară sau în străinătate, în prezent, mai puțin de jumătate ar mai lua această decizie. În plus, 41,3% dintre turiștii care au răspuns la studiu ar alege călătoriile doar pe teritoriul României, 20,5% au declarat că ar face deplasări atât interne, cât și externe, iar 36,6% nu mai au nicio intenție de a călători în perioada următoare. De altfel, 84,3% dintre respondenți au și anulat cel puțin o rezervare din cauza răspândirii coronavirusului, 55,2% dintre vacanțele anulate fiind în străinătate, 36,1% pe teritoriul României, iar în 8,7% dintre cazuri rezervările anulate erau atât în țară, cât și externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
turism
sejururi
anulari