România are 4 plaje “Blue Flag” în acest sezon. Bulgaria și Ucraina - câte 15

România are 4 plaje “Blue Flag” în acest sezon. Bulgaria și Ucraina - câte 15

Citadel Beach, Eforie

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 iun 2020

România are din nou patru plaje etichetate cu Steagul Albastru, după ce anul trecut doar trei plaje au bifat criteriile privind calitatea apei, siguranță și curățenie necesare obținerii certificării.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, plajele Marina Regia, Phoenicia (ambele din Năvodari), Vega Vintage (Mamaia) și Citadel (Eforie) îndeplinesc în acest sezon estival condițiile stabilite prin programul internațional “Steagul Albastru” ("Blue Flag"), potrivit datelor de pe site-ul programului.

Primele două plaje dețin certificarea încă din 2007 și, alături de Vega Vintage Beach din Mamaia, s-au aflat pe lista plajelor confirmate și în sezonul de anul trecut.

Un touroperator românesc anunță că majorează tarifele cu 15-20% pentru a acoperi toate măsurile de siguranță impuse CITEȘTE ȘI Un touroperator românesc anunță că majorează tarifele cu 15-20% pentru a acoperi toate măsurile de siguranță impuse

În ultimii ani, numărul plajelor românești etichetate cu Steagul Albastru a oscilat între 3 și 4. Între timp, numărul plajelor bulgărești care au obținut certificarea a crescut constant și a ajuns la 15 în acest an, de la 11 plaje în 2017.

Bulgaria a egalat Ucraina la numărul de plaje certificate ecologic.

“Steagul Albastru” este o certificare acordată anual de către Fundația Mondială de Educatie pentru Mediu (FEE) plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, siguranță publică, educație (informații) și managementul mediului.

Totodată, Steagul Albastru este considerat un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard, plajele și porturile de agrement care au această distincție fiind extrem de căutate de turiști.

La nivel global, peste 4.500 de plaje au primit certificarea în acest an. Spania a rămas pe primul loc după numărul de plaje Blue Flag, cu 590 de plaje, urmată de Grecia (497 plaje), Turcia (486 plaje), Italia (407 plaje) și Franța (401 plaje).

viewscnt
Afla mai multe despre
blue flag
steagul albastru
certificare
plaje
mamaia
navodari
eforie