România are o nouă destinație ecoturistică

România are o nouă destinație ecoturistică
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2023

Vama Buzăului, localitate aflată la poalele munților Ciucaș, este cea de-a opta destinație ecoturistică a României, aceasta a obținut recunoașterea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), informează ministerul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”România are o nouă destinație ecoturistică. Este vorba despre Vama Buzăului, localitate aflată la poalele munților Ciucaș, care doar ce a obținut recunoașterea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)”, informează ministerul.

Campanie de promovare a destinațiilor din România. Patronat din turism: „Avem 1,4 milioane de lei buget de promovare la nivel de România. Nu putem să promovăm nici trei hoteluri“ CITEȘTE ȘI Campanie de promovare a destinațiilor din România. Patronat din turism: „Avem 1,4 milioane de lei buget de promovare la nivel de România. Nu putem să promovăm nici trei hoteluri“

Certificarea a fost acordată după verificarea îndeplinirii, în teren, a celor 100 de criterii de eligibilitate, prevăzute în Strategia Națională de Dezvoltare a Ecoturismului (2019-2029). Verificările au fost efectuate de către comisia formată din specialiști ai MEAT, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare a Turismului și ai Asociației de Ecoturism România, scrie News.ro.

„Felicit administrația locală din Vama Buzăului pentru angajamentul ferm de a promova turismul durabil și inițiativele de conservare și protejare a mediului! De altfel, acest exemplu de bună practică, aflat acum pe lista destinațiilor ecoturistice ale României, trebuie replicat de tot mai multe localități care beneficiază de patrimoniu cultural și natural valoros. În această manieră, putem construi un viitor sustenabil pentru noi toți, dar mai ales pentru generațiile ce vor urma”, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan Radu Oprea.

Vama Buzăului a devenit, astfel, cea de-a opta destiație ecoturistică a României, care beneficiază de recunoașterea MEAT.

”Așezarea pitorească vă invită să descoperiți, în deplină armonie cu natura, Rezervația Valea Zimbrilor și traseele montane pe care le puteți parcurge atât la pas, cât și cu bicicleta. Tot aici, în Vama Buzăului, mâncărurile tradiționale sunt puse la loc de cinste. Așa se explică și existența, în acest loc, a celor mai multe puncte gastronomice locale din întreaga țară”, mai arată ministerul.

Ryanair vrea o poziție dominantă în România CITEȘTE ȘI Ryanair vrea o poziție dominantă în România

Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituții și organizații reprezentative la nivel național (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Turism și Asociația de Ecoturism din România), având la bază Criteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) și Standardul European de Ecoturism (EETLS).

La momentul respectiv (2012), România a fost prima țară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice

viewscnt
Afla mai multe despre
vama buzăului
ciucas
destinație ecoturistică