România - între primele țări europene la cele mai bune prețuri pentru călătoriile cu mașina și notele firmelor de închirieri auto. Nu are șanse de podium la trafic și calitatea infrastructurii

România - între primele țări europene la cele mai bune prețuri pentru călătoriile cu mașina și notele firmelor de închirieri auto. Nu are șanse de podium la trafic și calitatea infrastructurii
scris 1 iun 2021

România ocupă un loc fruntaș în lista destinațiilor de călătorii către care distanța poate fi parcursă cu mașina, poziționându-se foarte bine și în categoria firmelor de închirieri auto, care ia în considerare prețurile la închirieri și evaluările pozitive ale utilizatorilor.

Analiza, efectuată de motorul de căutare momondo.ro, a luat în considerare 31 de țări din Europa și le-a clasificat în funcție de șase categorii: vremea, siguranța și infrastructura, prețurile, traficul și sustenabilitatea, mașinile de închiriat, natura și obiectivele turistice. 

Cele mai bune țări din Europa pentru călătoriile cu mașina

Portugalia ocupă primul loc, obținând un punctaj mare la calitatea drumurilor, obiective turistice și prețurile pentru închirierile auto. A primit o notă mare și pentru numărul anual al orelor de strălucire a soarelui, pentru poluarea redusă a aerului și trafic.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Spania se clasează pe locul doi, cu punctaje ridicate în aproximativ aceleași categorii ca și Portugalia.

Deși Luxemburg nu a obținut o notă mare pentru vreme, a ieșit pe locul trei datorită naturii și obiectivelor turistice. Prețurile rezonabile pentru închirieri auto, cazare și combustibil, împreună cu drumurile lipsite de taxe, fac din Luxemburg o destinație mai ieftină pentru călătoriile cu mașina.

Cele mai bune prețuri

Această categorie clasifică țările în funcție de prețul la combustibil, cazare, parcare și de politicile de taxare pentru drumuri. Ucraina ocupă primul loc, urmată de Lituania, Rusia, Polonia și România.

Închirierile auto

Această categorie clasifică țările nu doar în funcție de prețul la închirieri auto, dar și pentru evaluările primite de firmele de închirieri auto. Slovacia ocupă primul loc, fiind a doua țară în ceea ce privește prețurile ieftine la închirieri și având companii de închirieri cu evaluări excelente din partea utilizatorilor. Este urmată de Letonia, Slovenia, România și Polonia.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Cea mai bună vreme

Precipitațiile scăzute și orele de strălucire a soarelui fac din Spania cea mai bună țară pentru o călătorie cu mașina pe vreme însorită.

Grecia vine pe locul doi, urmată de Portugalia și Turcia.

Canada prelungește cu o lună de zile data expirării a două loturi de vaccin AstraZeneca, invocând date științifice CITEȘTE ȘI Canada prelungește cu o lună de zile data expirării a două loturi de vaccin AstraZeneca, invocând date științifice

Cele mai bune țări în privința siguranței și a infrastructurii

Țările care au obținut punctaje mari în această categorie sunt cele cu puține accidente rutiere și condiții de drum bune. Elveția ocupă primul loc. Olanda, Germania, Austria și Suedia sunt următoarele țări fruntașe din această categorie.

Cele mai bune pentru trafic și sustenabilitate

Această categorie cuprinde factori care afectează condițiile de trafic, factori precum poluarea aerului, congestionarea și numărul de mașini pe 1000 de locuitori. Tot aici sunt luate în calcul numărul de stații de încărcare electrică pentru cei care închiriază mașini eco-friendly.

Olanda ocupă locul întâi, Norvegia locul doi și sunt urmate de Finlanda, Islanda și Suedia.

Natura și obiectivele turistice

Au fost incluși doi factori care sunt luați frecvent în calcul când ne gândim la o călătorie cu mașina: cât de atractivă este natura unei țări și numărul de situri incluse în Patrimoniul Mondial. Elveția obține premiul cel mare aici datorită munților săi maiestuoși, a lacurilor și a pădurilor, dar și datorită faptului că ocupă locul trei în Europa la numărul de situri înscrise în Patrimoniul UNESCO, în raport cu suprafața sa.

Luxemburg ocupă locul doi, urmat de Austria, Portugalia și Slovenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
calatorie cu masina
inchiriere masini