România, printre statele membre UE cele mai afectate de scăderea turismului în 2020

 România, printre statele membre UE cele mai afectate de scăderea turismului în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2021

Numărul nopților petrecute de nerezidenții unei țări (vizitatori străini) în structurile de primire turistică din țările UE a înregistrat un declin de 68% în 2020 comparativ cu 2019, cele mai semnificative scăderi, de peste 80%, fiind înregistrate în Cipru și România, arată datele preliminare publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Numărul nopților petrecute de turiștii străini în 2020 comparativ cu 2019 a scăzut în toate țările membre UE. Datele includ nopțile petrecute în structurile de primire turistică din motive de afaceri sau de recreere. Turismul a fost anul trecut printre sectoarele din UE cele mai afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), din cauza restricțiilor de călătorie și a altor măsuri preventive luate ca răspuns, apreciază Eurostat.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Numărul nopților petrecute de rezidenții unei țări (vizitatori interni) în structurile de primire turistică din țările UE a înregistrat un declin de 38% în 2020 comparativ cu 2019. În rândul statelor membre UE, doar rezidenții din Slovenia (33%), Malta și Cipru (ambele cu 15%) au petrecut anul trecut mai multe nopți turistice în propria lor țară comparativ cu 2019. În contrast, Spania, Grecia și România au raportat cel mai semnificativ declin, de peste 40%, scrie Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Numărul total de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din țările UE s-a situat la 1,4 miliarde în 2020, un declin de 52% față de 2019. În toate statele membre UE pentru care există date disponibile s-a înregistrat o scădere a numărului de înnoptări în 2020, comparativ cu 2019, de la un declin de peste 70% în Cipru, Grecia și Malta, la un recul de sub 35% în Olanda și Danemarca.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
turism