Tendința turiștilor români capătă amploare: De Crăciun și Revelion, așa cum merg la cumpărături la mall, rezervă și vacanțe pentru vara următoare

Tendința turiștilor români capătă amploare: De Crăciun și Revelion, așa cum merg la cumpărături la mall, rezervă și vacanțe pentru vara următoare
scris 6 ian 2020

Mii de turiști au profitat de zilele libere de Crăciun și de Revelion ca să-și rezerve vacanțe pentru vara anului 2020 la mare, pe litoralul românesc.

Tendința turiștilor români de a rezerva vacanța de vară la mare în zilele libere de Crăciun și Revelion a început cu câțiva ani în urmă și a căpătat amploare de la un an la altul. Astfel, pe 25 și 26 decembrie 2019 și pe 1 și 2 ianuarie 2020, mii de români și-au rezervat vacanțe pentru la vară în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, profitând astfel și de reducerile early booking specifice acestei perioade, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro, agenția care trimite cei mai mulți turiști pe litoralul românesc, respectiv 180.000.

ANALIZĂ PROFIT TV Anul debutează cu maxime istorice, conflict în Orientul Mijlociu și mărfuri mai scumpe CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Anul debutează cu maxime istorice, conflict în Orientul Mijlociu și mărfuri mai scumpe

"Am constatat deja de câțiva ani că în zilele libere de Crăciun și Revelion, așa cum merg la cumpărături la mall, românii cumpără și vacanțe pentru vara următoare. Mulți români au o viață foarte trepidantă, context în care vacanțele devin foarte importante. A devenit deja un obicei pentru mulți ca în timpul uneia dintre vacanțe să și-o rezerve deja pe următoarea, pentru că vor să aibă confortul psihic dat de faptul că știu deja când și unde vor pleca în următorul sejur", spune Ionuț Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

În această perioadă au fost cumpărate atât sejururi scumpe, cât și pachete ieftine. Turiștii care au achiziționat vacanțe de vară la mare în acest interval au beneficiat și de cel mai important val de reduceri din programul early booking, de până la 50%, care s-a încheiat la 31 decembrie. "Noi am prelungit acest prim val de reduceri până pe 3 ianuarie, ca să-l poată prinde și cei care au cumpărat vacanțe imediat după Revelion. Următorul val de discounturi, ceva mai mici decât primul, se încheie pe 31 ianuarie", a afirmat Ionuț Nedea.

Numărul românilor care își cumpără vacanțe la mare din anul anterior, pentru a beneficia de discounturi cât mai mari, a crescut în acest an cu 40% față de 2018, reiese din datele Litoralulromanesc.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoralul romanesc
cazare
early booking