TOP Bucureștiul, al treilea cel mai ieftin oraș pentru a călători cu taxiul, cel mai mic cost din Europa. Ce prețuri sunt în alte țări

TOP Bucureștiul, al treilea cel mai ieftin oraș pentru a călători cu taxiul, cel mai mic cost din Europa. Ce prețuri sunt în alte țări
scris 19 iul 2017

Bucureștiul este al treilea cel mai ieftin oraș pentru a călători cu taxiul, după Cairo (Egipt) și Mumbai (India), potrivit unui clasament anual realizat de dealerul britanic de mașini second-hand Carspring. Mercedes-Benz este cea mai des folosită mașină de companiile care oferă servicii de transport persoane în aproape o treime dintre cele 80 de orașe analizate, iar turiștii care vizitează orașul austriac Graz au toate șansele să călătorească într-un taxi Tesla Model S.

O cursă de 3 kilometri în București costă 1,47 dolari, la fel și în capitala Indoneziei, Jakarta. În Mumbai, costul scade la 1,4 dolari, pentru ca în Cairo să ajungă la doar 0,55 dolari, arată calculele Carspring.

Costul unei curse de 3 km este calculat în funcție de prețul de pornire, tariful pe km și timpii de așteptare.

Dacia este cea mai cumpărată marcă în 5 țări ale lumii. Care sunt mărcile auto preferate în fiecare țară de pe glob CITEȘTE ȘI Dacia este cea mai cumpărată marcă în 5 țări ale lumii. Care sunt mărcile auto preferate în fiecare țară de pe glob

Dacă la cursele de 3 km Bucureștiul este cel mai ieftin oraș din Europa și în primele trei la nivel global pentru a călători cu taxiul, în funcție de costul plătit pentru o cursă de la aeroport în centrul orașului, capitala României se situează abia pe locul 18, cu un cost de 16,53 dolari pe cursă.

Bucureștiul este încadrat de Lisabona, unde o cursă de la aeroport în centru costă 16,46 dolari și Beijing, unde pasagerii plătesc 17,33 dolari.

Cairo este și de această data în fruntea clasamentului, cu un preț de doar 4,20 dolari pe cursă, la polul opus aflându-se Milano și Tokyo, cu un cost pe cursă de 101,62 dolari, respectiv 189,91 dolari.

Automobilele marca Mercedes-Benz sunt printre cele mai folosite de companiile de taximetrie din 24 dintre cele 80 de orașe incluse în top, urmate de mașinile marca Toyota și Ford.

Cei care vizitează orașul austriac Graz au toate șansele să călătorescă cu un taxi Tesla Model S, în timp ce în București, cel mai des întâlnit model este, după cum era de așteptat, Dacia Logan.

Clasamentul complet poate fi văzut aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
tarife
curse
bucuresti
cairo
graz