STUDIU Barcelona, Roma, Lisabona și Tenerife sunt cele mai populare destinații externe ale turiștilor români

STUDIU Barcelona, Roma, Lisabona și Tenerife sunt cele mai populare destinații externe ale turiștilor români

Barcelona

scris 6 iun 2017

Turiștii români își planifică un concediu sub soare latin în această vară, Barcelona, Roma, Lisabona și Tenerife fiind cele mai populare destinații pentru vacanță de vară, arată datele furnizate de către specialiștii motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro. Cu toate acestea, mai mult de un sfert dintre turiștii români consideră planificarea unei vacanțe stresantă, arată studiul.

„Dintre toate căutările efectuate pe site-ul momondo.ro, Barcelona este cea mai dorită destinație de vacanță pentru această vară. Iar când vorbim de tipul de vacanță, câteva zile petrecute pe plajă sunt în planul a 69% dintre români. Mai mult, printre alte destinații cu iz latin căutate pentru această vară se numără Roma, Lisabona și Tenerife”, a declarat directorul de marketing al momondo România, Mircea Giurcă.

În plus, tot mai mulți români sunt interesați să descopere o destinație mai puțin explorată până acum: cel mai sudic oraș din Portugalia, Faro, care are cea mai mare creștere în căutări, de 490%, în 2017, scrie News.ro

În mod obișnuit, există o mulțime de factori de luat în considerare atunci când planificăm vacanța de vară: de la buget și alegerea destinației, până la găsirea zborului și hotelului potrivit și apoi pregătirea bagajelor pentru vacanța propriu-zisă.

Sudul României, de-a lungul Dunării, începe să devină noul pol al pensiunilor CITEȘTE ȘI Sudul României, de-a lungul Dunării, începe să devină noul pol al pensiunilor

„Din ultimul nostru studiu internațional despre călătorii știm că majoritatea românilor își rezervă concediul cu două-trei luni în avans și că mai mult de jumătate (63%) dintre aceștia pun în mod regulat bani deoparte pentru a-și putea permite o vacanță. Așadar, planificarea în ultimul moment nu este o tendință printre români, dar este surprinzător faptul că pentru 26% dintre aceștia planificarea vacanței este stresantă”, a menționat Giurcă.

În aceeași măsură, vacanța de vară a românilor durează în medie nouă zile, o perioadă mult mai scurtă comparativ cu cea a călătorilor din țările nordice sau din Europa de Vest, de 13-16 zile.

Motorul momondo.ro propune și câteva metode de a scăpa de stresul din vacanță. Specialiștii recomandă astfel rezervarea din timp a zborului și a hotelului, deoarece zborurile rezervate cu 56 de zile în avans sunt mai ieftine, iar multe hoteluri oferă reduceri celor care fac rezervări din timp.

De asemenea, ”zece minute rezervate pentru a face un checklist al bagajelor te poate scuti de momentul în care arunci în grabă lucrurile în valiză ca apoi să-ți dai seama că ai uitat cel mai important lucru: pașaportul tău”.

Mai mult, turiștii trebuie să evite să ajungă în aeroport în ultimul minut, iar odată ajuns la destinația de vacanță, turistul nu trebuie să se grăbească să umple zilele cu cât mai multe planuri posibile, ci este în regulă să își aloce o zi liberă pentru a nu face absolut nimic, susține momondo.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
barcelona
roma
lisabona