TOP Destinații mai puțin cunoscute pentru un city break european

TOP Destinații mai puțin cunoscute pentru un city break european
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2018

Sfârșitul verii se apropie și, în vreme ce 65% dintre românii care au plănuit anul acesta o vacanță la plajă își împachetează prosoapele și costumele de baie, 35% iau în calcul posibilitatea unui city break până la următorul concediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Motoru de căutare momondo.ro a analizat căutările pentru hoteluri pentru a afla care sunt cele 10 orașe care atrag cei mai mulți turiști în căutarea unui city break în Europa. Pe baza acestora, a fost realizată o listă a destinațiilor mai puțin cunoscute.

Conform datelor momondo.ro, Napoli, Sevilla și Leipzig sunt destinații de city break cu oferte cel puțin la fel de bogate ca și capitalele foarte cunoscute. În Napoli, celebra bucătărie italiană are propriile rețete locale, cu nimic mai prejos decât cea din Roma, aflându-se, în plus, la malul Mediteranei și în apropierea muntelui Vezuviu.

Date Profit.ro: La nici 1 an de la deschidere, hotelul Hilton din Centrul Vechi al Capitalei își schimbă Managerul. Fosta directoare, la instalare: Eu nu stau doar în birou, o să fiu și în bucătărie, și pe etaje la cameriste CITEȘTE ȘI Date Profit.ro: La nici 1 an de la deschidere, hotelul Hilton din Centrul Vechi al Capitalei își schimbă Managerul. Fosta directoare, la instalare: Eu nu stau doar în birou, o să fiu și în bucătărie, și pe etaje la cameriste

Orașul german Leipzig oferă o cultură muzicală ce o rivalizează pe cea din Berlin, în vreme ce în însorita Sevilla economiile pentru o noapte pe o cameră dublă într-un hotel de 3-4 stele pot ajunge până la 30%, comparativ cu Barcelona.

Orașe mai puțin cunoscute și mai ieftine din Europa

Nr. crt.

Destinație populară de city break

Prețul mediu pe noapte pentru o cameră dublă într-un hotel de 3-4 stele, în cea mai populară destinație

Orașe noi de city break

Prețul mediu pe noapte pentru o cameră dublă într-un hotel de 3-4 stele, în noua destinație

Economii posibile la cazare în noile destinații vs. destinația populară

1

Roma, Italia

83€

1. Napoli

81€

2%

2. Bologna

93€

3. Torino

91€

2

Chania, Grecia

91€

1. Rethymno

91€

0%

2. Kissamos

102€

3. Agios Nikolaos

127€

3

Paphos, Cipru

75€

1. Larnaca

71€

5%

2. Kyrenia

60€

3. Polis Chrysochous

56€

4

Barcelona, Spania

120€

1. Sevilla

84€

30%

2. Santiago de Compostela

81€

3. Zaragoza

40€

5

Istanbul, Turcia

45€

1. Izmir

72€

11%

2. Trabzon

48€

3. Göreme

103€

6

Lisabona, Portugalia

97€

1. Évora

82€

15%

2. Coimbra

84€

3. Aveiro

76€

7

Dubrovnik, Croația

134€

1. Trogir

89€

34%

2. Cavtat

110€

3. Zadar

101€

8

Londra, Regatul Unit

127€

1. Bristol

102€

20%

2. Newcastle

96€

3. Manchester

103€

9

Berlin, Germania

83€

1. Leipzig

81€

2%

2. Dresden

73€

3. Heidelberg

101€

10

Paris, Franța

114€

1. Nantes

78€

32%

2. Montpellier

86€

3. Bordeaux

90€

În locul Lisabonei, călătorii curioși ar putea alege Évora, un „oraș-muzeu”, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și un amestec fascinant de vechi și nou. Pentru experiențe artistice și o viață de noapte vibrantă, în spații cu un stil propriu, Bristol este orașul englezesc mai puțin cunoscut de către călătorii de altfel obișnuiți cu zborurile către Londra.

Majoritatea celor care își plănuiesc vacanța pe o insulă grecească optează pentru Chania, cel de-al doilea cel mai mare oraș al insulei Creta, și tind să scape din vedere fermecătorul Rethymno, aflat pe aceeași insulă. Influențele venețiene, otomane și portul pitoresc rămân la fel de prezente în ambele orașe, dar Rethymno câștigă teren  prin străzile mai libere și atmosfera mai relaxată.

La capitolul cazare, și nu numai, Paris este un oraș scump, iar călătorii aflați în căutarea unei alternative mai convenabile bugetului pot alege Nantes, capitala plină de viață a Bretaniei. În vreme ce o cameră la un hotel de 3-4 stele în Paris costă, în medie, 114€, în Nantes prețul ajunge la 78€, economisind astfel până la 32%.

Trogir este orașul medieval al Croației și o alternativă la Dubrovnik. Aflat pe o mică insulă în apropiere de Split, Trogir este străbătut de străzi de marmură și ascunde un bulevard la malul mării. Când vine vorba de Istanbul, de altfel capitala plină de istorie, arome și culori, cozile din fața obiectivelor sale istorice pot fi uneori copleșitoare. În schimb, orașul Izmir este treilea cel mai mare oraș al Turciei, cu o istorie de 5.000 de ani și, implicit, mai puțin aglomerat și cu oferte de cazare de până la 11% mai ieftine.

viewscnt
Afla mai multe despre
city break
roma
turisti