Tranzacție în industria turismului: Wirtualna Polska a achiziționat Szallas Group, care deține platforma hotelieră Travelminit.ro și pe care vrea acum să o fixeze ca jucătorul nr. 1 pe piața rezervărilor hoteliere din România

Tranzacție în industria turismului: Wirtualna Polska a achiziționat Szallas Group, care deține platforma hotelieră Travelminit.ro și pe care vrea acum să o fixeze ca jucătorul nr. 1 pe piața rezervărilor hoteliere din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2022

Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia, cotată la bursă și cu sediul în Varșovia, a achiziționat Szallas Group - care în România operează platforma Travelminit.ro - de la acționarul majoritar al companiei, PortfoLion Capital Partners și de la mai multe persoane private, inclusiv fondatorii Travelminit.ro. Tranzacția este evaluată la 72 milioane de euro, plus numerarul net al companiei, care este estimat la 10 milioane de euro la data încheierii tranzacției, valoarea totală a achiziției ajungând la 82 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Wirtualna Polska Holding S.A. este un grup de societăți, acționar al mai multor portaluri mari de comerț electronic și media, activ pe piața poloneză și central-est europeană. În ceea ce privește serviciile turistice, până acum Wirtualna Polska s-a concentrat asupra Poloniei însă, prin această achiziție, la portofoliul grupului se adaugă mai multe platforme din țări precum România, Croația, Cehia și Ungaria, triplând dimensiunea pieței căreia i se adresează.

Octavian Moldovan, CEO The Makers: Suntem în discuții cu încă alte 4 hoteluri din țară pe care să le luăm sub management CITEȘTE ȘI Octavian Moldovan, CEO The Makers: Suntem în discuții cu încă alte 4 hoteluri din țară pe care să le luăm sub management

Wirtualna Polska a cumpărat acțiuni de la PortfoLion, precum și de la fondatorii platformelor operate de Szallas.hu în Ungaria, România, Cehia, Polonia și Croația, Pavel Kotas, Ferenc Rigó, László Buzogány, Tomáš Pětivoký și Milan Petr.

Rigó și Buzogány sunt fondatorii platformei Travelminit.ro, una dintre cele mai mari platforme de rezervări hoteliere din România și cu cea mai rapidă creștere, care la rândul ei face parte din grupul achiziționat - Szallas.

“Achiziționarea grupului Szallas este prima noastră investiție externă și un moment revoluționar în istoria grupului Wirtualna Polska Holding", declară Jacek Świderski, CEO al Wirtualna Polska Holding S.A. 

Amendă de 8.000 euro pentru imobiliare.ro în urma unei breșe de securitate CITEȘTE ȘI Amendă de 8.000 euro pentru imobiliare.ro în urma unei breșe de securitate

Primul produs al Szallas Group, Szallas.hu, fondat în 2007 a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare platforme de rezervări hoteliere din Ungaria. În 2015, PortfoLion a achiziționat compania care se baza pe capitalul băncii OTP și EXIM, a sprijinit creșterea organică a Szallas.hu cu o strategie de achiziționare intensivă.

Cu PortfoLion, Szallas Group a reușit ulterior să cumpere alte platforme în Polonia, România și Republica Cehă, în timp ce Szallas.hu a devenit cea mai mare platformă hotelieră online pe piața din Ungaria. 

Prin achiziționări ulterioare și creștere organică, veniturile Szallas Group au crescut de 10 ori, valoarea totală a tranzacțiilor ajungând la 200 de milioane de euro și peste 1 milion de rezervări - în perioada iunie 2021 - 2022, de la 20 de milioane de euro în anul anterior achiziției PortfoLion.

“Vom urmări în continuare să creștem în țările Europei Centrale și de Est (ECE) așa cum am stabilit cu PortfoLion, prin achiziții suplimentare și creștere organică în regiune. Faptul că am devenit membrii unui grup atât de mare și cu creștere rapidă ca Wirtualna Polska Holding, deschide noi oportunități pentru echipa noastră dedicată de 350 persoane.” spune József Szigetvári, CEO al Szallas Group.

Sunt planificate dezvoltări suplimentare în Ungaria, și, pe baza achiziției de acum, se așteaptă ca expansiunea grupului în Polonia să se consolideze.

Travelminit este dedicat exclusiv pieței din România, având circa 7.500 de cazări și înregistrând o creștere a vânzărilor de 104% anul acesta comparativ cu 2019, înainte de pandemie.

"Obiectivul nostru pe termen lung este să transformăm platforma Travelminit.ro în jucătorul nr. 1 pe piața rezervărilor hoteliere din România. Ca obiectiv pe termen scurt, planificăm să asigurăm acces utilizatorilor din România la gama regională de cazări a grupului Szallas, pentru a putea oferi băi termale în Ungaria, city break în Republica Cehă și vacanțe pe litoralul din Croația. Credem că creșterea noastră se va accelera și mai mult având pe Wirtualna Polska Holding în sprijinul nostru." au declarat Ferenc Rigó și László Buzogány, fondatorii Travelminit.

Se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în cursul toamnei, după terminarea proceselor de autorizare din Ungaria.

Wirtualna Polska Holding S.A. este un grup tehnologic de tip holding implicat în activități de mass-media, publicitate și comerț electronic. Din 2015 Wirtualna Polska Holding S.A. a fost cotat la Bursa din Varșovia. Pe durata ultimelor 12 luni până în iunie 2022, veniturile companiei au totalizat aproape 207 milioane de euro, pe când EBITDA ajustată a crescut la 73 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirtualna polska
travelminit.ro
szallas group