Trump: Nu am vorbit despre Visa Waiver, o vom face. Iohannis: Am menționat acest aspect acum și în alte întâlniri

Trump: Nu am vorbit despre Visa Waiver, o vom face. Iohannis: Am menționat acest aspect acum și în alte întâlniri
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2017

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la conferința de presă comună cu liderul SUA, Donald Trump, că în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la Casa Albă, dar și cu ocazia altor întrevederi avute la Washington, a menționat și aspectul privind vizele pentru români și, cel mai probabil, se va avansa în această privință, în condițiile în care există tot mai mulți cetățeni care vin din România în Statele Unite ale Americii. Președintele SUA Donald Trump a spus că nu s-a discutat despre programul Visa Waiver, dar că în mod cert se va discuta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cei doi șefi de stat au fost întrebați, la conferința de presă comună care a avut loc la Casa Albă, dacă au existat discuții pe tema programului Visa Waiver și a includerii României în acest program, scrie News.ro.

Iohannis și Trump au încercat inițial să răspundă simultan întrebării, primul începând prin a spune "Da", fără a-și continua însă fraza, după care a venit răspunsul președintekui american:: "Nu am discutat, dar în mod cert vom discuta”.

Washingtonul le cere solicitanților de viză identitatea pe rețele de socializare CITEȘTE ȘI Washingtonul le cere solicitanților de viză identitatea pe rețele de socializare

El i-a dat apoi cuvântul lui Iohannis, care a afirmat că acest aspect a fost menționat și la Casa Albă, și cu ocazia altor întâlniri.

"Am menționat acest aspect, dar l-am menționat și în timpul altor întâlniri, pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în SUA. Tot mai mulți oameni vin din România în SUA, unii vin ca turiști, unii vin pentru afaceri, cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajați. Așa că problema vizelor ar putea fi important să o discutăm și probabil că vom avansa în această privință”, a afirmat Klaus Iohannis, în timp ce Donald Trump dădea din cap aprobator.

Oficiali americani au spus în mai multe  rânduri că România nu îndeplinește condiția referitoare la rata refuzurilor, care trebuie să fie mai mică de 3% în cazul solicitărilor de vize de afaceri sau turistice.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa waiver
trump
iohannis