Turismul a reprezentat o cincime din PIB-ul Greciei și un sfert din locurile de muncă

Turismul a reprezentat o cincime din PIB-ul Greciei și un sfert din locurile de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2019

Industria călătoriilor și a turismului din Grecia a crescut anul trecut cu 6,9%, un ritm de trei ori și jumătate mai ridicat decât al întregii economii elene, arată rezultatele unui studiu al Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC), informează publicația elenă Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turismul a avut anul trecut un aport de 20,6% la PIB-ul Greciei, față de un nivel de doar 10,4% pe plan mondial, conform datelor WTTC.

Aceasta înseamnă că unul din cinci euro cheltuiți anul trecut în Grecia au venit din industria călătoriilor și turismului, a cărei cifră de afaceri s-a ridicat la 37,5 miliarde euro, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Cum vrea Guvernul să modifice taxa pe activele bancare. Ultima variantă discutată - surse CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum vrea Guvernul să modifice taxa pe activele bancare. Ultima variantă discutată - surse

Un sfert din numărul angajaților eleni lucrează în turism, adică aproximativ 988.600 de locuri de muncă sunt legate de acest sector, arată datele WTTC.

Conform datelor publicate recent de Banca Centrală a Greciei, numărul de vizitatori a crescut cu 10,8%, până la 30,1 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
grecia