Turismul a reprezentat o cincime din PIB-ul Greciei și un sfert din locurile de muncă

Turismul a reprezentat o cincime din PIB-ul Greciei și un sfert din locurile de muncă
scris 15 mar 2019

Industria călătoriilor și a turismului din Grecia a crescut anul trecut cu 6,9%, un ritm de trei ori și jumătate mai ridicat decât al întregii economii elene, arată rezultatele unui studiu al Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC), informează publicația elenă Kathimerini.

Turismul a avut anul trecut un aport de 20,6% la PIB-ul Greciei, față de un nivel de doar 10,4% pe plan mondial, conform datelor WTTC.

Aceasta înseamnă că unul din cinci euro cheltuiți anul trecut în Grecia au venit din industria călătoriilor și turismului, a cărei cifră de afaceri s-a ridicat la 37,5 miliarde euro, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Cum vrea Guvernul să modifice taxa pe activele bancare. Ultima variantă discutată - surse CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum vrea Guvernul să modifice taxa pe activele bancare. Ultima variantă discutată - surse

Un sfert din numărul angajaților eleni lucrează în turism, adică aproximativ 988.600 de locuri de muncă sunt legate de acest sector, arată datele WTTC.

Conform datelor publicate recent de Banca Centrală a Greciei, numărul de vizitatori a crescut cu 10,8%, până la 30,1 milioane.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turism
grecia