Peste 2,78 milioane de turiști străini s-au cazat în România în 2018. Cât au cheltuit

Peste 2,78 milioane de turiști străini s-au cazat în România în 2018. Cât au cheltuit
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2019

Peste 2,78 milioane de turiști străini s-au cazat în România pe parcursul anului trecut, cheltuind, în medie, 2.383,5 lei de persoană, potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cheltuielile totale ale nerezidenților cazați în România în 2018 s-au ridicat la 6,636 miliarde de lei, scrie Agerpres.

Wizz Air introduce două noi rute din România CITEȘTE ȘI Wizz Air introduce două noi rute din România

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România, în anul 2018, l-au reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (56,7% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 60% din total. Cel de-al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-au reprezentat călătoriile în scop particular (43,3% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (66,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (91,2%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,9%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti straini
ins