Turoperator: Mii de români ar plăti până la 500 de euro camera pe noapte la un hotel de cinci stele cu servicii integrate în Mamaia, dar nu găsesc așa ceva

Turoperator: Mii de români ar plăti până la 500 de euro camera pe noapte la un hotel de cinci stele cu servicii integrate în Mamaia, dar nu găsesc așa ceva
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 28 mai 2018

Între 6.000 și 8.000 de familiști români pleacă anual în destinații externe de litoral, deși prima lor opțiune ar fi Mamaia, dacă ar găsi în această stațiune hoteluri de 5 stele cu servicii integrate pentru familii. Pentru astfel de servicii, ar fi dispuși să plătească chiar și 500 de euro pe noapte pe cameră, susține Ionuț Nedea, proprietarul agenției litoralulromanesc.ro, care vinde cele mai multe vacanțe pe litoralul autohton.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Mamaia există un singur hotel de cinci stele, Vega, iar în Năvodari mai sunt două structuri de cinci stele, Phoenicia Royal și Marina Regia. "Cererea mare a acestui tip de familiști este pentru Mamaia, în arealul administrativ al acesteia.  Acolo se cere un alt produs față de Vega, și anume se caută hoteluri de cinci stele cu un produs integrat pentru familii, care să vină în competiție cu ce găsim fie prin Antalya, fie prin destinații de lux din Grecia, Spania", afirmă Ionuț Nedea.

În fiecare dintre aceste destinații externe, adaugă el, există 20 sau poate mai multe hoteluri de cinci stele cu produse integrate. Acest tip de hoteluri, căutat de mii de familii de români cu venituri ridicate, nu înseamnă neapărat all inclusive. "Înseamnă să ai acces la facilități de spa, să ai locuri unde copiii pot petrece timpul, fie că vorbim de locuri de joacă, fie că sunt locuri în care poți lăsa copilul supravegheat, plajă inclusă și cel puțin 2-3 restaurante in house. Singurul hotel care colectează, oarecum, turiști pe modelul ăsta din stațiunea Mamaia este Iaki, care e clasificat la patru stele, deși întrunește standardele de cinci stele", explică omul de afaceri.

Hotelierii reclamă cea mai mare criză de forță de muncă din ultimii 28 de ani pe Litoral, cu puțin înainte înainte de începerea sezonului: cameristele cer salarii de peste 500 de euro, bucătarii buni - peste 3.000 de euro CITEȘTE ȘI Hotelierii reclamă cea mai mare criză de forță de muncă din ultimii 28 de ani pe Litoral, cu puțin înainte înainte de începerea sezonului: cameristele cer salarii de peste 500 de euro, bucătarii buni - peste 3.000 de euro

Analizând cererile pe care le primește pentru astfel de structuri, Nedea afirmă că în Mamaia ar fi loc pentru cel puțin patru hoteluri de cinci stele cu servicii integrate care să cumuleze în jur de 1.000 de locuri. Pe tot parcursul sezonului, acestea ar putea găzdui 6.000-8.000 de turiști români care ar prefera să-și facă vacanța de vară într-un hotel de cinci stele din Mamaia și ar fi dispuși să plătească pe servicii de cinci stele 500 de euro pe zi. "În hotelurile din Mamaia, pentru astfel de turiști, spațiile de cazare sunt mici. Hotelurile de cinci stele din Năvodari sunt de calitate, foarte căutate și au turiștii lor. Dar sunt alte mii de turiști cu venituri ridicate care vor cazare în Mamaia. Nu cer un hotel de cinci stele oriunde pe litoral, ci doar în Mamaia", susține omul de afaceri.

De ce-ar alege acești turiști litoralul românesc în detrimentul Turciei? Unii dintre ei percep încă Turcia ca pe o destinație nesigură, alții cred că 500 de euro pe zi pe cameră nu e suficient pentru o vacanță de lux în străinătate, în vârf de sezon, într-un resort din centrul unei stațiuni. "Mamaia a devenit ofertantă în ultimii ani, e distracție, e animație... Te-ai dat jos din hotel și ești în destinație. Sunt oameni de afaceri care vor să fie, la o adică, aproape de București dacă au o întâlnire importantă sau chiar se întâlnesc între ei pe litoral. Am avut turiști oameni de afaceri care vin cu familia, dar el pleacă.  Se întoarce două zile, pleacă din nou, ceea ce e mai greu de făcut din Antalya", mai spune proprietarul agenției litoralulromanesc.ro.

Cu toată această cerere, investitorii nu se înghesuie să construiască hoteluri de cinci stele cu servicii integrate în Mamaia. "Pentru familiștii de lux e nevoie de un produs complet, o investiție serioasă, nu merge cu jumătăți de măsură", crede Ionuț Nedea.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
turisti
lux
litoralulromanesc.ro
ionut nedea