Turoperator: Peste 10.000 de români vor alege destinații exotice pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă

Turoperator: Peste 10.000 de români vor alege destinații exotice pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 5 oct 2015

Mai mult de 10.000 de români își vor petrece sărbătorile de iarnă în locații exotice de pe alte continente, plătind în medie, de persoană, între 1.500 de euro și 3.500 de euro, conform estimărilor și solicitărilor înregistrate de la începutul anului 2015 și până în prezent de către agenția de turism Eturia, specializată în vacanțe personalizate și destinații exotice.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O parte dintre sejururile exotice de Crăciun și Revelion au fost rezervate încă din luna iunie, pentru a beneficia de reducerile de tip early booking. Deși destinațiile de plajă rămân în topul preferințelor românilor, spre deosebire de anii precedenți, a crescut semnificativ și cererea de circuite turistice în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, turiștii care și-au petrecut vacanța de vară la plajă preferă să dedice vacanța de iarnă descoperirii unor noi destinații, optând pentru circuite în destinații aflate în plină vară australă. De asemenea, orașele renumite pentru atmosfera din noaptea de Revelion, precum New York, Las Vegas, Rio de Janeiro, Sydney sau Dubai sunt, în continuare, căutate de către români.

Potrivit Eturia, Românii plătesc, în medie, între 1500 și 3500 euro pentru o vacanță exotică de Revelion. Tariful unui sejur la plajă în destinații precum Republica Dominicană sau Cuba începe de la 2.250 de euro de persoană și poate ajunge până la 2.930 euro de persoană, tarif în care este inclus zborul de linie cu toate taxele aferente, cazarea cu all-inclusive, transferurile și vizitele la unele obiective turistice.

În cazul circuitelor, cum sunt cele în Argentina, Vietnam, SUA sau Mexic, tarifele încep de la 2.270 euro/persoană și pot ajunge la 5.000 euro/persoană, în funcție de complexitatea sejurului și de numărul de zile. Pentru cei ce preferă să dea și un aer de aventură vacanței, un safari de Revelion în Kenya costă 2.590 de euro/persoană.

Cea mai scumpă vacanță vândută de Eturia în acest an pentru Revelionul 2015/2016 a fost un circuit de două săptămâni în Argentina și Brazilia, a fost cumpărată de un cuplu și a costat 25.000 euro, incluzând zboruri la business class.

Destinațiile exotice cele mai solicitate sunt Cuba, Maldive sau Republica Dominicană. Cele mai numeroase cereri s-au înregistrat pentru excursii în țări precum Cuba, Maldive, Republica Dominicană, Thailanda, Mexic sau Statele Unite ale Americii. De asemenea, au existat și cereri speciale, precum croazierele în Sydney în noaptea de Revelion, pentru a vedea celebrele focuri de artificii din apropierea Operei sau cina festivă dintre ani direct pe plajă, pe una dintre insulele-atol din Maldive.

Alte destinații atipice cerute pentru sărbătorile de iarnă sunt Guatemala, Columbia, Ecuador, Galapagos, Laos sau Myanmar.

Eturia, gândită ca o agenție tailor-made, a vândut în cei opt ani de activitate peste 11.000 de pachete de vacanță personalizate și vacanțe în destinații exotice. Din cei peste 15.000 de turiști care au ales serviciile agenției Eturia, aproximativ 75% sunt clienți fideli. În anul 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
revelion
vacante scumpe