Un sfert din românii care merg la vară la mare în străinătate își rezervă vacanța din această toamnă, pentru a beneficia de reduceri de 45%

Un sfert din românii care merg la vară la mare în străinătate își rezervă vacanța din această toamnă, pentru a beneficia de reduceri de 45%
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 11 oct 2017

Mai mult de 25% dintre românii care vor pleca vara viitoare în vacanțe într-o destinație de litoral din străinătate își cumpără sejururile încă din această toamnă, pentru a beneficia de reducerile de până la 45%, potrivit estimărilor Christian Tour, cel mai mare touroperator din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dacă în urmă cu cinci ani doar 3-5% dintre turiștii care plecau vara la mare își cumpărau vacanțele încă din toamna anului anterior, numărul acestora crește constant de la an la an, se arată într-un comunicat al Christian Tour. Românii au înțeles că doar achiziționând cât mai din timp pachetele turistice pot benefica de reduceri substanțiale și, în plus, pot alege primii hotelurile preferate.

Agenția a lansat campania "First Minute", prin care pune la dispoziția turiștilor vacanțe cu reduceri de până la 45% în stațiuni din Grecia, Turcia și Egipt, unele dintre țările preferate de români pentru petrecerea concediului de vară. Astfel, aceștia își pot planifica deja vacanța în stațiunile grecești Creta, Corfu, Lefkada, Zakynthos, Thassos și Halkidiki, în stațiunea Antalya din Turcia, precum și în stațiunea egipteană Hurghada, care revine spectaculos în preferințele turiștilor români.

“În vara anului 2017, multe hoteluri din Grecia și Spania au avut grad de ocupare de 100%, iar românii care au așteptat ofertele last minute pentru a merge în vacanță nu au mai găsit locuri libere în unitățile de cazare dorite și au plecat dezamăgiți din agenție. Oamenii trebuie să știe următorul lucru: camerele în hotelurile bune sunt rezervate cu câteva luni bune înainte. De exemplu, turiștii germani obișnuiesc să își cumpere vacanța de vară până la sfârșitul lunii ianuarie”, a declarat, într-un comunicat, Marius Pandel, CEO Christian Tour.

El recomandă turiștilor ca rezervările să se facă din timp pentru a prinde cele mai bune oferte. Inclusiv în ceea ce privește pachetele turistice care prevăd transport cu autocarul, cei care vor să prindă un loc în față trebuie să își facă rezervare din vreme.

EXCLUSIV Fondatorul Paravion, Remus Vișan, se alătură grupului Christian Tour ca CEO într-un nou proiect de turism online CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondatorul Paravion, Remus Vișan, se alătură grupului Christian Tour ca CEO într-un nou proiect de turism online

Pentru a beneficia de reducerile din cadrul programului First Minute, turiștii trebuie să achite un avans de 25 de euro din prețul total al vacanței, urmat de plata în rate a pachetului turistic: 30% până la 31 ianuarie 2018, 60% până la 31 martie 2018. Restul sumei trebuie achitat cu 21 de zile înainte de călătorie.

În general, pachetele turistice puse în vânzare includ 7 nopți de cazare, masă și transport după preferințe (avion/autocar/mașina proprie). Cele mai mari economii le fac turiștii care aleg să fie propriii șoferi în vacanță. Astfel, cei care pornesc la drum cu mașina personală se pot îndrepta spre Zakynthos, unde 7 nopți de cazare la un hotel de tip studio, fără mic dejun, costă doar 39 de euro de persoană (fără taxe). Turiștii mai pretențioși se pot orienta spre hotelurile de patru stele din Corfu, unde pentru 7 nopți de cazare cu demipensiune și transport cu avionul trebuie să plătească de la 378 de euro de persoană (fără taxe).

În Antalya, vedeta destinațiilor de vară din ultimii ani, 7 nopți de cazare în regim all inclusive la un hotel de 4 stele, plus transport cu avionul, îi costă pe cei care fac rezervarea în această toamnă de la 294 de euro de persoană (fără taxe).

Persoanele care vor să se bronzeze vara viitoare pe malul Mării Roșii, în stațiunea Hurghada, pot plăti de la 478 de euro de persoană (fără taxe). Pachetul include 7 nopți de cazare în regim all inclusive la un hotel de cinci stele și transport cu avionul.

Campania First Minute se desfășoară de la începutul lunii octombrie până în noiembrie.

Cu o istorie de 20 ani în turismul autohton, Christian Tour este cea mai mare agenție de turism din România atât ca volum al afacerilor, cât și ca număr de turiști trimiși în vacanțe. Compania este cel mai mare operator de chartere la nivel național și, totodată, agenția românească prezentă cu birouri proprii pe cele mai multe piețe din străinătate. În cele două decenii de activitate, peste 1,3 milioane de români au mers în vacanțe prin Christian Tour. Compania deține 39 de agenții proprii în toată țara, și este prezentă în patru țări: Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
turisti
oferte
vara
christian tour