Uniunea Europeană urmează să autorizeze în vară venirea în Europa a unor turiști americani vaccinați împotriva covid-19

Uniunea Europeană urmează să autorizeze în vară venirea în Europa a unor turiști americani vaccinați împotriva covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2021

Turiști americani urmează să fie autorizați să vină în Uniunea Europeană (UE) în lunile următoare, cu condiția să fie vaccinați împotriva covid-19, anunță președinta Comisiei Europene (CE) Ursula Von der Leyen într-un interviu acordat cotidianului american The New York Times (NYT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Americanii, din câte știm, folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA)”, justifică ea.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

”Acest lucru permite libera circulație și deplasări către Uniunea Europeană (UE)”, iar ”un lucru este clar: cele 27 de state membre îi vor accepta, necondiționat, pe toți cei care sunt vaccinați cu vaccinuri aprobate de EMA”, dă asigurări cotidianului newyorkez von der Leyen, scrie News.ro.

Președinta Comisiei nu dezvăluie un calendar precis în acest sens.

Însă NYT scrie, în ediția de duminică, că aceste noi reglementări ar urma să fie implementate în vară, în contextul în care vaccinarea se intensifică în întreaga lume.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

70% DINTRE ADULȚI, VACCINAȚI ÎN SUA PÂNĂ LA JUMĂTATEA LUI IUNIE

EMA a aprobat cele trei vaccinuri împotriva covid-19 folosite în prezent în Statele Unite - Moderna, Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson.

Ursula Von der Leyen a salutat ”progrese uriașe” în Statele Unite și a notat că America este pe cale să-și vaccineze 70% din populația adultă până la jumătatea lui iunie.

O reluare a turismului depinde însă de ”situația epidemiologică, iar situația se îmbnătățește în Statele Unite, și la fel, sperăm, în UE”, a apreciat ea.

Pandemia covid-19 a făcut ravagii în industria tursmului european, în urma închiderii frontierelor călătoriilor considerate neesențiale de către numeroase state membre UE.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Grecia, a cătei economie depinde în mod considerabil de venituri din turism, a anunat săptămâna trecută că turiști din UE și din cnci țări urmează să fie scutiți de carantină la sosirea pe teritoriul grec, cu condiția să fie vaccinați împotriva covid-19 sau să prezinte un test negativ de depistare a noului coronavirus.

UE reflectează la introducerea unui pașaport vaccinal, pe care vrea să-l lanseze în vară, destinat turismului intern.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
turisti americani