Vacanță în Grecia: Ia avânt închirierea pe Airbnb de spații de cazare în peșteri și case din copaci

Vacanță în Grecia: Ia avânt închirierea pe Airbnb de spații de cazare în peșteri și case din copaci
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2023

Anul 2023 se anunță a fi un an record pentru rezervările efectuate în Grecia prin platforma Airbnb întrucât cererile de cazare înregistrează o creștere explozivă, scrie publicația OIKONOMIKOS TACHYDROMOS, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Turiștii par să prefere din ce în ce mai mult spațiile de cazare neobișinuite, precum cele pe care le vedem în filme. Oamenii din industria ospitalității spun că în ultimii trei ani, numărul persoanelor care fac rezervări pentru astfel de spații nonconformiste a crescut.

FOTO Lanțul hotelier Ascott intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul hotelier Ascott intră în România

Mai ales după pandemie există o adevărată vânătoare a spațiilor deosebite, de la căsuțe în copac la peșteri și de la containere la butoaie uriașe de vin. Cu cât mai extrem și cu cât mai izolat, cu atât mai atractiv.

Prețurile sunt cel puțin aceleași cu cele ale camerelor tradiționale dintr-un hotel sau dintr-o proprietate postată pe Airbnb, iar în unele cazuri, chiar trebuie băgată mâna adânc în buzunare pentru a putea trăi o vacanță de poveste.

Unii antreprenori „vizionari” din Grecia au prins ideea și vin în întâmpinarea turiștilor care gândesc nonconformist. Chiar dacă acest tip de turism este încă la început în Grecia, pe platformele de închirieri turistice se pot găsi, de exemplu căsuțe în copac în Skiathos, Achaia, Preveza, Corfu, Amaliada și Zakynthos.

Prețurile pe noapte încep de la 80 de euro și ajung până la 900 de euro, iar în majoritatea acestora proprietarii asigură un pat dublu sau un pat supraetajat, o baie și un balcon cu vedere fabuloasă. De asemenea, Wi-Fi gratuit, smart TV, ventilator și aer condiționat sunt disponibile în multe dintre căsuțele în copac. Sejurul într-o astfel de căsuță în copac este o experiență irepetabilă pentru că oferă libertate, o priveliște unică și, de asemenea, senzația de basm. În plus, paturile din lemn, hamacul și balconul oferă o estetică blândă și caldă.

Dacă vreți un pic de lux în vacanță, ce ziceți de un apartament amenajat într-o peșteră? ”Cave Airbnb-urile” sunt în trend și au cucerit mulți turiști pentru vacanțele lor de vară. În Grecia pot fi întâlnite astfel de peșteri săpate în stâncă cu o priveliște unică în Santorini, Ios, Mykonos și Creta. Prețurile pe noapte încep de la 140 de euro și ajung până la 1.400 de euro.

Tranzacție: Cancom, printre cei mai mari furnizori de soluții IT din Germania, intră în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Cancom, printre cei mai mari furnizori de soluții IT din Germania, intră în România

În ceea ce privește Grecia, există o mulțime de opțiuni pe airbnb la categoria camerelor particulare, care oferă vizitatorilor o senzație de ospitalitate și prețuri accesibile. Cazările în camere particulare din Grecia au crescut cu aproximativ 50% anul trecut, comparativ cu 2021. Prețul mediu al unei camere este de 81 de euro, în timp ce la nivel global se situează la circa 100 de dolari. În ciuda prețului mai mic, calitatea rămâne ridicată, deoarece 80% dintre recenziile camerelor particulare din Grecia au primit ratingul maxim de cinci stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
airbnb