Valoarea taxei de promovare turistică ar putea fi dublată în București

Valoarea taxei de promovare turistică ar putea fi dublată în București
scris 21 oct 2019

Anul viitor, taxa specială pentru promovare turistică a municipiului București ar putea deveni 2% din veniturile de cazare pentru fiecare zi de sejur, valoare care nu include TVA, conform unui proiect supus dezbaterii publice, postat pe site-ul Primăriei Capitalei.

Anterior, taxa respectivă se calcula prin aplicarea unei cote de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur al turistului, scrie Agerpres.

Dosarul lui Dan Șova se va rejudeca de la zero, în urma deciziei CCR CITEȘTE ȘI Dosarul lui Dan Șova se va rejudeca de la zero, în urma deciziei CCR

Potrivit regulamentului atașat, obiectivele urmărite prin instituirea taxei sunt: creșterea numărului de turiști în Capitală, creșterea duratei de ședere a turiștilor în municipiul București, creșterea veniturilor obținute din turism în Capitală, introducerea orașului pe harta destinațiilor de tip city break.

Taxa specială se încasează de către structura de primire turistică cu funcțiune de cazare, odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate. Ea se aplică pentru cei care se cazează în: hoteluri, hoteluri-apartament, hosteluri, moteluri, vile turistice, cabane, bungalow-uri, sate de vacanță, campinguri, pensiuni turistice, etc. Structura de primire turistică va avea obligația de a vărsa taxa colectată la bugetul local al sectorului, urmând ca sumele încasate să fie livrate lunar către municipiul București.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
bucuresti
taxa