Veniturile din turism ale Turciei au scăzut cu 33% în trimestrul trei, la 8,3 miliarde dolari

Veniturile din turism ale Turciei au scăzut cu 33% în trimestrul trei, la 8,3 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2016

Veniturile din turism ale Turciei au scăzut cu 33% în trimestrul al treilea, la 8,3 miliarde de dolari, față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a declinului abrupt al numărului de vizitatori străini, potrivit datelor publicate luni de institutul turc de statistică, TUIK, relatează publicația Hurriyet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În perioada menționată, turiștii au cheltuit în medie, în timpul unei călătorii în Turcia, 686 de dolari, scrie News.ro.

Numărul turiștilor care au intrat în Turcia a scăzut în trimestrul al treilea cu 30,7%, la circa 12 milioane de persoane, comparativ cu aceași perioadă a anului 2015, potrivit datelor TUİK data.

Circa 78,5% dintre acești vizitatori au fost străini, iar restul de 21,5% cetățeni turci care locuiesc în străinătate

Veniturile din turism, care au atins anul trecut circa 31,5 miliarde de dolari, sunt esențiale pentru finanțarea de către Turcia a deficitului de cont curent.

În primele nouă luni ale acestui an, numărul vizitatorilor străini în Turcia a scăzut cu 31,9%, la 20,2 milioane de persoane, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Ministerul Turismului.

Numărul sosirilor de vizitatori străini în Turcia a scăzut în septembrie cu 32,84%, la 2,86 milioane de persoane.

Destinațiile exotice cele mai solicitate de către turiștii români pentru această iarnă sunt Thailanda și Indonezia CITEȘTE ȘI Destinațiile exotice cele mai solicitate de către turiștii români pentru această iarnă sunt Thailanda și Indonezia

Septembrie a marcat a 14-lea lună consecutivă de scădere a numărului de turiști străini, din cauza mai multor atacuri teroriste, a tentativei de lovitură de stat și a tensiunilor în relațiile bilaterale cu Rusia. Mai mult, septembrie a fost a cincea lună consecutivă în care numărul turiștilor a scăzut cu peste 30%.
În septembrie, cei mai mulți turiști au provenit din Germania, respectiv 14,8% din total, dar numărul acestora a fost cu 36,1% mai mic față de aceeași perioadă a anului 2015.

Pe locul al doilea se află Marea Britanie, cu o pondere a turiștilor de 9,2%, dar și o scădere de 35,5% a numărului acestora, în septembrie, comparativ cu luna similară a anului 2015.

Turiștii din Georgia s-au plasat pe poziția a treia, reprezentând 7,8% din total, cu o creștere de 6,3%, la 222.694 de persoane.

Numărul vizitatorilor din Rusia a scăzut cu 60% în septembrie, reprezentând 7,3% din total, comparativ cu 12,4% în urmă cu un an.

Relațiile dintre Ankara și Moscova au început să se îmbunătățească în iunie, după luni de tensiuni provocate de doborârea unui avion de luptă rusesc de către armata turcă, la granița cu Siria, în noiembrie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism turcia