VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate

VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunțat încheierea lucrărilor de înnisipare în zona Eforie, acestea fiind realizate pe o lungime de aproape șase kilometri, de la Portul Belona până la Tuzla.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au transmis că au fost finalizate cu succes lucrările de înnisipare în Zona Eforie, în cadrul proiectului "Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)", scrie News.ro.

ANUNȚ pentru clienții Enel, preluați de grupul grec PPC CITEȘTE ȘI ANUNȚ pentru clienții Enel, preluați de grupul grec PPC

“Cu eforturile unite ale echipei, am reușit să finalizăm înnisiparea Lotului 5 - Zona Eforie, o zonă esențială pentru reducerea eroziunii costiere pe o lungime de 5,7 km, de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla, să completăm cu succes cele șapte celule de plajă pe o lungime de aproximativ 5 km, să construim șapte diguri pe o lungime totală de aproximativ 3 km, utilizând peste 635.000 de tone de piatră”, au precizat reprezentanții ABADL.

Ei au precizat că lucrările de mediu sunt în curs de finalizare și se concentrează pe revigorarea ecosistemului marin; dezvoltarea unor specii pierdute în timp din ecosistem, protejarea biodiversității marine și a zonei litorale, dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc.

“Scopul proiectului nostru este să asigure adaptarea la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscului prin protecția la eroziune a liniei țărmului. Acest efort susține durabilitatea pe termen lung a întregii noastre comunități litorale”, a precizat sursa citată.

Proiectul "Reducerea eroziunii costiere faza ii (2014-2020)" are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, dintre care 2.722.170.915,77 lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
eforie
litoral