VIDEO Gondolele sunt trase pe dreapta în Veneția. Imagini dezolante cu celebrele canale rămase fără apă

VIDEO Gondolele sunt trase pe dreapta în Veneția. Imagini dezolante cu celebrele canale rămase fără apă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2023

Gondolele sunt trase pe dreapta în Veneția, unde celebrele canale au rămas fără apă din cauza secetei cu care se confruntă Italia, scrie The Guardian. Autoritățile spun că ar fi nevoie să plouă 50 de zile pentru ca situația să revină la normal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lipsa apei în Veneția este o situație neobișnuită deoarece în anii anteriori, orașul trebuia să facă față inundațiilor. Acum, Veneția se confruntă cu maree neobișnuit de joase care fac imposibilă navigarea gondolelor și a taxiurilor pe apă pe celebrele sale canale. Problemele din Veneția sunt puse pe seama mai multor factori, cum sunt lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune și curenții marini, arată Digi 24

CONFIRMARE Deținătorul francizei KIKO Milano în Europa de Sud-Est pregătește deschiderea primelor magazine în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Deținătorul francizei KIKO Milano în Europa de Sud-Est pregătește deschiderea primelor magazine în România

Săptămânile fără precipitații și vânt au ridicat îngrijorări că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă perioadă de secetă.

În Italia, râurile și lacurile suferă de o severă lipsă de apă, a precizat luni, grupul de mediu Legambiente. Po, cel mai lung râu al Italiei, are cu 61% mai puțină apă decât în ​​mod normal în această perioadă a anului. În iulie 2022, Italia a suferit cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani și a declarat stare de urgență în zonele agricole care depind de râul Po.

„Ne aflăm într-o situație de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021. Avem nevoie de 50 de zile de ploaie”, a declarat climatologul Massimiliano Pasqui, de la institutul italian de cercetare științifică CNR.

În ultimele 15 zile, în vestul Europei sunt temperaturi mai ridicate decât cele normale acestei perioade, însă ultimele prognoze meteo  anunță ploi și ninsori în Alpi în zilele următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
venetia
gondole