VIDEO Prima TV: Final de sezon la malul mării. Afaceriștii din turism își fac socotelile

VIDEO Prima TV: Final de sezon la malul mării. Afaceriștii din turism își fac socotelile
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2022

Vara s-a terminat la malul mării, iar antreprenorii din turism își fac socotelile. Sezonul estival a fost destul de complicat, marcat de provocările generate de războiul din Ucraina și de inflația galopantă. Scumpirile în lanț au dus la scăderea apetitului românilor pentru vacanțe, excursii și concedii, iar asta s-a tradus printr-o scădere cu 20% a încasărilor față de 2019, anul cel mai bun pentru hotelieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele mai căutate stațiuni vara aceasta au fost Eforie Nord și Costinești, pe locul 3 fiind Mamaia, care au cumulat cea mai mare pondere a rezervărilor făcute la mare. Durata medie a sejurului în acest an a fost de cinci zile, iar valoarea medie a pachetului turistic a fost de 500 de euro pentru două persoane, arată Prima TV.

Complexul Favorit din Poiana Brașov, preluat de cel care a dezvoltat hotelul K+K Elisabeta, ajuns și la Goldman Sachs. „Este o peșteră aici. De mâine mă întâlnesc cu arhitecții și structuriștii să vedem ce e de făcut.” CITEȘTE ȘI Complexul Favorit din Poiana Brașov, preluat de cel care a dezvoltat hotelul K+K Elisabeta, ajuns și la Goldman Sachs. „Este o peșteră aici. De mâine mă întâlnesc cu arhitecții și structuriștii să vedem ce e de făcut.”

A fost un sezon complicat pentru toată lumea, care a început cu stângul din cauza inflației și, mai ales, a războiului din Ucraina.

Un trend care s-a accentuat anul acesta este preocuparea mai mare pe care o manifestă românii față de condițiile de cazare, în special față de curățenia din hoteluri.

Și clasamentul stațiunilor preferate a suferit modificări, Eforie Nord devansând Mamaia. Per total însă, litoralul este în scădere față de cel mai bun an din turism, 2019.

Cei mai mulți turiști la Marea Neagră au venit din București. Podiumul a fost completat de cei veniți din Cluj și din Iași.

În top 10 mai intră județele Brașov, Timiș, Argeș, Dâmbovița, Bacău si Suceava.

Prețurile pentru vacanțele de anul viitor vor rămâne neschimbate, iar primele oferte pentru sezonul 2023 vor fi lansate luna aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
litoral