VIDEO Prima TV: Litoralul duce lipsă de 20.000 lucrători. Deficitul de angajați se simte și pe plajă - Administratorii caută disperați tineri

VIDEO Prima TV: Litoralul duce lipsă de 20.000 lucrători. Deficitul de angajați se simte și pe plajă - Administratorii caută disperați tineri
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2022

Este o criză acută de forță de muncă pe litoral, așa că hotelierii se orientează din ce în ce mai mult spre muncitorii străini, dar și către studenții și elevii care vor serviciu în vacanță. În acest sezon, cel mai probabil, toate unitățile de cazare vor avea angajați luați de pe băncile școlilor. Pe litoral este nevoie de 20.000 de muncitori sezonieri, iar în turism, în toată țara, deficitul este de 50.000 de oameni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Patronatele din turism susțin că angajații românii calificați în domeniu sunt din ce în ce mai rari pentru că pleacă, la rândul lor, pentru salarii mai bune afară, arată Prima TV.

Guvernul scapă de o durere de cap - Datoria publică a fost revizuită la 48,4% din PIB, sub pragul de 50% peste care s-a aflat în primele luni ale anului. Revizuirea în urcare a PIB nominal a îmbunătățit indicatorul datoriei CITEȘTE ȘI Guvernul scapă de o durere de cap - Datoria publică a fost revizuită la 48,4% din PIB, sub pragul de 50% peste care s-a aflat în primele luni ale anului. Revizuirea în urcare a PIB nominal a îmbunătățit indicatorul datoriei

Potrivit patronatelor, pe litoral este nevoie de zeci de mii de angajați. Cum românii nu sunt interesați, hotelierii spun că vor încerca să umple golurile cu elevi și cu studenți ce vor să lucreze în vacanță.

Mălina este din județul Tulcea și a găsit de lucru ca recepționer în Mamaia.

Maria e studentă la Inginerie Civilă și vine an de an pe litoral ca să lucreze in restaurant. E ajutor de bucătar și a învățat deja rutina zilnică.

Deficitul de angajați se simte și pe plajă. Administratorii caută disperați tineri pentru baruri, șezlonguri sau servire pe nisip.

Cererea este atât de mare, încât unii hotelieri și manageri de restaurant așteaptă angajați din toată țara. Conform firmelor de recrutare, pe litoral este nevoie de grădinari, electricieni, beach boy, salvamari pentru piscine.

Pe litoral, 60% dintre muncitori sunt sezonieri, dar anul acesta nu mai vrea nimeni să vină să muncească. 

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
angajati