VIDEO Van Oord, constructorul „The Palm” din Dubai, a dat drumul lucrărilor de înnisipare în zona costieră Eforie

VIDEO Van Oord, constructorul „The Palm” din Dubai, a dat drumul lucrărilor de înnisipare în zona costieră Eforie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2022

Sucursala din România a companiei olandeze Van Oord Dredging and Marine Contractors BV,  aceiași care au realizat și celebra insulă Palm din Dubai, anunță începerea lucrărilor de înnisipare Lot 5 (Eforie Sud) în cadrul “Proiectului de protecție și reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre în zona Eforie”. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proiectul are la bază un contract de proiectare și execuție încheiat cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral Constanța (A.B.A.D.L) și o valoare totală de circa 395 de milioane de lei, sumă finanțată din fonduri europene.

FOTO Comisarii ANPC au aplicat amenzi de peste 3,5 milioane de lei la magazine Penny. Zeci de unități au fost închise. ”Sunt convins că au scuze, altele decât acelea de a pune mâna pe mop.” CITEȘTE ȘI FOTO Comisarii ANPC au aplicat amenzi de peste 3,5 milioane de lei la magazine Penny. Zeci de unități au fost închise. ”Sunt convins că au scuze, altele decât acelea de a pune mâna pe mop.”

Lucrările de înnisipare vor dura 12 săptămâni, termenul de predare fiind ianuarie 2023.

După finalizarea lucrărilor din Eforie se vor crea 50 de hectare noi de plajă și aproape 3 hectare de biodiversitate. 

VIDEO Van Oord, constructorul „The Palm” din Dubai, a dat drumul lucrărilor de înnisipare în zona costieră Eforie

În cadrul lucrărilor de înnisipare din zona Eforie, vedeta este draga autorefulantă “Utrecht” care draghează nisipul la 10-12 km de țărm și îl pompează apoi pe uscat. O echipă de 50 de oameni lucrează în regim continuu alături de „Utrecht” pentru ca la capătul celor trei luni litoratul din zona Eforie să fie mai mare cu 50 de hectare.

Până în acest moment, Van Oord a mai executat lucrări similare pentru patru loturi - trei în zona Constanța și unul în zona Eforie Nord (între 2013 și 2015), în cadrul primei faze a Proiectului. Campania de înnisipare (Lotul 5 - zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud) face parte din Faza a doua a proiectului “Reducerea eroziunii costiere (2014-2020)”, în cadrul căreia, în urma licitațiilor susținute, Van Oord a fost declarată câștigătoare și va urma să execute lucrările pentru zona Jupiter-Neptun (Lotul 8), respectiv Balta Mangalia-Venus Aurora (Lotul 9).

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
saturn
mangalia