Zeci de români merg la schi în Bukovel, Ucraina. Trei zile la un hotel de 4-5 stele costă 150 de euro. „Pârtiile sunt mai bune decât în România”. ”Când se întorc de acolo povestesc de parcă ar fi făcut un act de eroism”

Zeci de români merg la schi în Bukovel, Ucraina. Trei zile la un hotel de 4-5 stele costă 150 de euro. „Pârtiile sunt mai bune decât în România”. ”Când se întorc de acolo povestesc de parcă ar fi făcut un act de eroism”
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

În timp ce în sud-estul Ucrainei războiul continuă, o stațiune de schi din vestul țării, situata la doar 350 km de Iași și nici 200 km de Siret, devine din ce în ce mai populară printre turiștii din România și din Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile mici la cazare și din restaurante, condiții de ședere pentru toate buzunarele, pârtiile foarte bine amenajate și cu suficiente facilități au devenit atât de atractive în ochii turiștilor, mulți din Iași, încât frica de război pălește. Pe paginile de Facebook dedicate stațiunii Bukovel, românii care au fost deja în vacanță la schi dau asigurări că zona e liniștită, iar cei care nu au fost își caută de zor tovarăși de călătorie, relatează Ziarul de Iași..

Se deschide o nouă pârtie în Poiana Brașov CITEȘTE ȘI Se deschide o nouă pârtie în Poiana Brașov

”Cât de sigur e? După noroc, din start, noi nici nu am avut ofertă. Noi îi sfătuim să aleagă alte stațiuni, nu pe cea din Ucraina, de asta nici nu avem oferte pentru Ucraina. Dar, dacă insistă, îi ajutăm”, spune antreprenorul. Și cei care „insistă” nu sunt deloc puțini, după cum vedem pe grupurile de socializare dedicate românilor ce merg în Bukovel”, spune Ion Curmei, antreprenor în turism, cu agenții atât în Iași, cât și la Chișinău

”Preturile sunt de două ori mai mici decât în România, pârtiile sunt mai bune decât în România. Ski-pass-ul e cam la jumătate din cât e în România, iar prețul pentru cazare și masă pentru o vacanță de trei zile la un hotel de 4-5 stele e cam de 150 de euro. Și, în plus, când se întorc de acolo povestesc de parcă ar fi făcut un act de eroism”, continuă el.

La Iași, Iryna Gorbachova, o IT-istă din Ucraina, refugiată aici împreună cu familia încă de la începutul războiului, nu își ascunde mirarea când aude că există turiști care merg la schi în țara ei: „Sincer, nu știam că în aceste zile vin oameni din străinătate în stațiunile ucrainene. Mi se pare ciudat, nu m-aș duce niciodată în vacanță într-o țară care este în război. Nu cunosc nici măcar o singură persoană care să fi mers în vacanță în Ucraina. Mi se pare o idee foarte ciudată, pe timp de război. Aș zice că nu poți calcula riscul real… Deși probabil că zona este destul de sigură, tot se poate ajunge la unele rezultate proaste”.

„Părăsiți imediat țara!” e sfatul MAE pentru românii aflați în Ucraina, pentru că “în contextul agresiunii militare ruse și instaurării legii marțiale în Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că se menține, pentru întreg teritoriul Ucrainei, nivelul maxim de alertă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bukovel
schi
ucraina