”Zonă de circulație a variantelor Covid-19”, declarată de Germania la granița cu Franța

”Zonă de circulație a variantelor Covid-19”, declarată de Germania la granița cu Franța
scris 28 feb 2021

Germania a clasat duminică drept o regiune cu risc mare Covid-19 departamentul francez Moselle, unul dintre cele mai afectate de epidemie, a anunțat secretarul francez însărcinat cu Afaceri Europene, Clément Beaune, care cere Berlinului să nu impună controale ”stricte”, care să fie echivalentul unei ”cvasi-închideri a frontierei”.

”Autoritățile germane tocmai au clasat Moselle drept zonă de circulație a variantelor (noului coronavirus), ceea ce implică în mod normal măsuri extrem de stricte, de cvasi-închidere a frontierei (....). Noi nu vrem acest lucru”, a anunțat demnitarul francez duminică, potrivit News.ro.

Germania impune astfel un test PCR zilnic celor 16.000 de muncitori transfronatlieri.

VIDEO Air France anunță noile reguli de siguranță în timpul zborului, cu un videoclip pretențios CITEȘTE ȘI VIDEO Air France anunță noile reguli de siguranță în timpul zborului, cu un videoclip pretențios

”Discutăm în acest moment cu autoritățile germane (...) cu privire la cei 16.000 de locuitori din Moselle, care nu se deplasează din motive turistice sau secundare, cu pentru a munci”, a arătat secretarul de stat.

”Ceea ce se aplică în mod normal sunt teste PCR zilnic și motive extrem de stricte pentru trecerea frontierei. Vrem să relaxăm acest lucru. Nu vrem acest lucru (...). Încercăm să atenuăm acest lucru cât mai mult posibil”, a mai spus Beaune.

VIDEO Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat cu serul împotriva Covid-19 al grupului chinez Sinopharm CITEȘTE ȘI VIDEO Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat cu serul împotriva Covid-19 al grupului chinez Sinopharm

”Discutăm mult cu vecinii noștri germani (...). Cred că aceste discuții sunt pozitive și nu mă îndoiesc că (germanii) vor ține cont de situația de la frontieră”, a declarat la BFMTV, în același timp, ministrul francez al Muncii, Élisabeth Borne.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
franta
granita
covid-19
zona
risc