Un cercetător român a câștigat un grant de 1,45 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Cercetare

Un cercetător român a câștigat un grant de 1,45 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Cercetare
scris 9 dec 2020

Consiliul European pentru Cercetare (CEC) a anunțat, miercuri, câștigătorii celui mai recent concurs de granturi, "Consolidator Grant", printre care se numără și cercetătorul român Andrei Terian-Dan, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, care a câștigat un grant în valoare de 1,45 milioane de euro pentru proiectul "O istorie transnațională a literaturii române (TRANSHIROL)", informează un comunicat al Executivului comunitar.

2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice CITEȘTE ȘI 2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice

Ipoteza de lucru a proiectului TRANSHIROL este aceea că o literatură "națională" nu ar trebui considerată în primul rând un sistem, ci mai degrabă o rețea definită de comunitățile transnaționale în care este integrată. Andrei Terian-Dan și echipa sa și-au propus să documenteze istoria de cinci secole a literaturii române și creșterea progresivă globală a rețelei acesteia. Istoria transnațională a literaturii române care rezultă din acest demers încearcă să devină, în cele din urmă, o istorie a literaturii mondiale scrisă dintr-o perspectivă românească, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Proiectul va reuni nu numai un set de orientări de ultimă generație în materie de studii literare și în domeniul mai larg al teoriei culturii, ci și o serie de aspecte interdisciplinare, de la sociologie și imagologie și până la studii digitale și cantitative. Fiind expert în literatura română, pe parcursul carierei sale, profesorul Terian-Dan a fost cercetător invitat în Regatul Unit, Spania și Slovenia și își desfășoară în prezent activitatea la universitatea pe care a absolvit-o, și anume Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul european pentru cercetare
andrei terian-dan