UPDATE TOKHIT, aplicație dezvoltată de un startup românesc, susține că a atras o finanțare de 100 de milioane de dolari

UPDATE TOKHIT, aplicație dezvoltată de un startup românesc, susține că a atras o finanțare de 100 de milioane de dolari
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 feb 2023

UPDATE La solicitarea Profit.ro, reprezentanții startup-ului românesc au precizat că fondul de investiții care ar fi realizat finanțarea, indicată la 100 milioane dolari, este Odas Global Consulting, cu birouri în Belgia, Malta, Franța, SUA, China și Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acțiunile Odas Global Consulting SRL, cu sediul în satul Florești, județul Cluj, au fost cesionate în vară către Tectec Employment Agency, o firmă înregistrată la Londra în toamna anului 2020.

VIDEO Aerwins Technologies, care vinde o motocicletă zburătoare inspirată din Războiul Stelelor, vine la Nasdaq CITEȘTE ȘI VIDEO Aerwins Technologies, care vinde o motocicletă zburătoare inspirată din Războiul Stelelor, vine la Nasdaq

Odas Global Consulting SRL a avut în 2020, ultimul an raportat, afaceri de 2,9 milioane lei și un profit net de 1,4 milioane lei, cu 9 angajați.

Firma, fondată în anul 2003, se prezintă ca furnizând servicii de consultanță în afaceri și consiliere în comunicații strategice până la lobby pe lângă instituții europene și agenții sau organizații internaționale.

Știrea inițială

TOKHIT, aplicație de Social Network bazată pe Gaming, A.I. și Blockchain, dezvoltată de un startup românesc, susține că ar fi atras o finanțare de 100 de milioane de dolari de la "un fond internațional de investiții", neindicat în anunțul public. 

Capitalizarea proiectului este prezentată ca fiind realizată de către "TOKHIT Switzerland, parte a grupului ODAS",  care   devine   astfel și entitatea  principală  care va coordona toate  operațiunile de dezvoltare și promovare la nivel global.

Tranzacție - Incrys preia furnizorul de servicii IT Usource din Cluj CITEȘTE ȘI Tranzacție - Incrys preia furnizorul de servicii IT Usource din Cluj

Fondurile invocate sunt prezentate ca urmând să fie folosite pentru a dezvolta aplicația, pentru a consolida expansiunea globală și a atinge obiectivele internaționale în ceea ce privește creșterea numărului de utilizatori precum și pentru a susține listarea pe platformele crypto.

Andrei Ureche este Fondator și CEO TOKHIT. 

TOKHIT APP S.R.L, cu sediul în Cluj-Napoca, este pe piață din aprilie 2021, fiind controlată dde Andrei Ureche (85%) și firma Safe Invest Tech din Cluj, conform termene.ro.

Safe Tech Invest a avut în 2021, ultimul an raportat, afaceri de 9,3 milioane lei și o pierdere de peste 3,2 milioane lei, cu doar 2 angajați. Firma a fost înființată la finele anului 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
tokhit
finantare